ANASAYFA arrow right Teknoloji

Mersin ve Adana’dan deniz suyu geitiriliyor

Mersin ve Adana’dan deniz suyu geitiriliyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.35
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.35
Yüzölçümü ve barındırdığı türler bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da 2. dünyada ise 4. sırada
Akvaryumun yemi özel
Hayvanat Bahçesi’ndeki balıklara havuç, marul, ıspanak, brokoli ve rokka içeren özel “Yeşil diyet” hazırlanıyor.
Yüzölçümü ve barındırdığı türler bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da 2. dünyada ise 4. sırada yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, aynı zamanda Türkiye’nin en büyük akvaryumuna da ev sahipliği yapıyor.

Yaklaşık 200 tür ve 3 bin 500 balığı barındıran akvaryumda, balıkların bakımlarıyla birebir ilgileniliyor.
Singapur, Amerika, Güney Afrika, Hindistan, Arjantin, Avusturalya ve daha bir çok ülkeden getirilen balıkların bakımlarını üstlenen Sedat Daşçı, yaklaşık 15 yıldır bu işi yaptığını söyledi.
Bütün balıklara ayrı bir özen gösterdiğini belirten Daşçı, “Bütün balıkları çocuklarım gibi büyüttüm” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler de bahçe içerisinde özel olarak hazırlanan akvaryum içesirinde toplam 21 akvaryum bulunduğunu, bunların 3 tanesinin deniz, 18 tanesinin ise tatlı su akvaryumu olduğunu aktardı.

Günlük bunların rutin halinde bakımlarının yapıldığını vurgulayan Özsöyler, şöyle konuştu: “Bazı balıklarının sularını Mersin ve Adana’dan deniz suyu getiriyoruz. 60 tona yakın suyu itfaiye araçlarımızla getiriyoruz. Tabi suyu öyle hemen boşaltmıyoruz. Suları filtre yaptıktan sonra amonyak, nitrat, nitrit, kalsiyum, bakır ve fosferetti testleri yapıp sularımızı analiz ediyoruz.”

Balıkların özelliklerini anlatan Özsöyler, Türkiye’de ilk defa Gaziantep’te timsah balığı olduğunu bildirdi.
Bazı balıklara özel “yeşil diyet” hazırlandığını anlatan Özsöyler, “Havuç, marul, ıspnak, brokoli ve rokkadan hazırlanan özel yeşil diyet dediğimiz ekstadan bir yemimiz var. Bununla haftada bir köpek balığı ve piranaları ödüllendiriyoruz” diye konuştu.
Özsöyler, Türkiye’de ilk defa Gaziantep Hayvanat Bahçesi akvaryumunda bulanan vatozdan yavru alındığının sözlerini ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *