ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Merkezi sistemle ezan için para bekleniyor

Merkezi sistemle ezan için para bekleniyor
YAYINLAMA: 05 Temmuz 2020 / 17.10
GÜNCELLEME: 05 Temmuz 2020 / 17.10
Türkiye’de pilot olarak belirlenen bazı kentlerde uygulamaya konulan merkezi sistemle ezan okunması uygulamasına Gaziantep’te geçilemiyor. Yetkililer fizibilite çalışmalarının devam ettiğini ancak finansman sıkıntısı çekildiğini ileri sürdü.

Gaziantep İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu konuyla ilgili olarak Sabah’ın sorularını yanıtlarken, yurt genelinde pilot illerde uygulanmaya başlanan merkezi sistemle ezan okuma uygulamasıyla ilgili kentimizde alt yapı çalışması yaptıklarını belirterek, fizibilite hazırladıklarını, ancak kaynak sıkıntısı nedeniyle uygulamayı gerçekleştiremediklerini açıkladı. Tüm camilerden ezan okunması yerine belli camilerde ezan okunması gerektiğini hatırlatan Sinanoğlu, "Ancak yakın zamanda bunların aşılacağına inanıyorum. Böylece Gaziantep’te merkezi sistemle ezan okunmasına geçilecek" dedi.

 Merkezi bir camiden güzel sesli bir müezzin tarafından okunacak ezanın şehirdeki merkezi camilerden yayınlanacağını belirten Sinanoğlu, "Böylece hoş olmayan seslerden, düzensiz ses cihazlarından kaynaklanan gürültüden de kent halkı kurtulmuş olacak. Bu sistemle ezan okunması dini kaidelere uygundur, en ufak bir tereddüt söz konusu değildir” dedi.

Gaziantep genelinde 822 cami olduğunu belirten Sinanoğlu, bu camilerin 703’ünde kadro bulunduğunu, kadrolu camiler içerisinde de 60’ında görevli imam olmadığını belirtti. Kadrolu olduğu halde imam olmayan 60 cami ile kadrosuz 119 caminin imam ihtiyaçlarını, müftünün önerisi ve mülki amirin onayıyla belirlenen kişilere, halk tarafından maaş verilmesiyle giderildiğini söyleyen Sinanoğlu, buralar için kadro beklediklerini vurguladı. Merkezdeki 163 caminin 114’ünde kadro bulunduğu kaydedildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *