ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Mercimek alımı başladı

Mercimek alımı başladı
YAYINLAMA: 17 Mart 2021 / 13.15
GÜNCELLEME: 17 Mart 2021 / 13.15
Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Birliği, kırmızı kabuklu mercimek alımını başlattı. Güneydoğubirlik Genel Müdürü Vakkas Korkmaz, hedeflerinin 20 bin ton olduğunu, 50 ton civarında da nohut alımı yapacaklarını kaydetti.

Bölgede bu yıl mercimek rekoltesinin 500 bin ton civarında olduğunu hatırlatan Korkmaz, üreticiyi desteklemek amacıyla kırmızı kabuklu mercimek alımına başladıklarını ve ürün bedelini peşin ödeyeceklerini açıkladı, içerisinde yabancı madde olmayan mercimeği 411 bin liradan satın alacaklarını ifade eden Korkmaz, temiz olmayan üründe fiyatların 370 bin liraya kadar gerilediğini kaydetti. Temiz, kaliteli ve yabancı maddesi olmayan ürünleri almaya özen göstereceklerini söyleyen Vakkas Korkmaz, ürün bedelini peşin ödeyeceklerini açıkladı. Serbest piyasada da aynı fiyatla ürün satıldığını hatırlatan Korkmaz, Birliğin aliminin bundan olumsuz etkilenebileceğini, ancak en az bin ton kadar ürün almayı planladıklarını vurguladı.

Öte yandan Birliğin stoklarında halen 5 bin ton civarında kırmızı kabuklu Antepfıstığı bulunduğunu belirten Korkmaz, kısa sürede bu stoğu eritmeye çalışacaklarını söyledi. Kırmızı kabuklu fıstığı kilosu 3 milyon 700 bin liradan sattıklarını hatırlatan Korkmaz, toplam borçlarının da 9 trilyon olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *