ANASAYFA arrow right Siyaset

Merak çok kırılgan bir bitkidir özellikle de özgürlüğe ihtiyacı vardır

Merak çok kırılgan bir bitkidir özellikle de özgürlüğe ihtiyacı vardır
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.40
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.40
"Türk-Alman Üniversitesi" açılış töreninde konuşan Almanya Şansölyesi Merkel, Einstein'den alıntı yaptı: Merak çok kırıl
Merkel Türkiye'de:

"Türk-Alman Üniversitesi" açılış töreninde konuşan Almanya Şansölyesi Merkel, Einstein'den alıntı yaptı: Merak çok kırılgan bir bitkidir, özellikle de özgürlüğe ihtiyacı vardır.
Almanya Şansölyesi Angela Merkel, bugün resmi temaslar ve Beykoz'daki Türk-Alman Üniversitesi'nin yeni binasının açılış töreni için Türkiye'de.
Açılış töreninde konuşan "Türk-Alman Üniversitesi'nde 2013'te 99 olan öğrenci sayısı, 2019'da 2 bin 385'e ulaştı" ifadelerini kullandı ve ekledi:
"Bir dönem ülkemizde marjinal odakların istismar ettiği üniversite harçlarını biz kaldırdık. Lisans öğrencilerimizin kredi/burs desteğini 550 liraya yükselttik.
Merkel: Bilim ne kadar özgürse...
Almanya Başbakanı Angela Merkel ise bu üniversitenin Türkiye'nin önemli teşvikleriyle hayata geçtiğini belirterek "Alman bilim insanları nasyonel sosyalizm döneminde Türkiye'ye sığındılar" dedi ve ekledi:
"Bunlar arasında mimarlar, belediye başkanları var. Türkiye bugün de milyonlarca Suriyeli mülteciye sığınma imkanı sağlıyor ve bu çabalar bizim teşekkürümüzü ve takdirimizi alıyor.
"Bilim ve eğitim insanların yaratıcılığı ve özgürlüğünü geliştirir. Albert Einstein'ın dediği gibi 'Merak çok kırılgan bir bitkidir, özellikle de özgürlüğe ihtiyacı vardır'.
"Bilimin eleştirel
söyleme ihtiyacı vardır"
"Bilim ne kadar özgürse, bilimde elde edilen sonuçlar da o kadar zengindir. Bilimin eleştirel söyleme ihtiyacı vardır. Bilimsel çalışmanın kısıtlı özgürlüklerde ne kadar zor olduğunu ben bizzat fizik profesörü olarak Doğu Almanya'da yaşadım.
"Daha önceden sadece hayalimizde görebildiğimiz sonuçlara ulaştık özgürlüğe kavuştuktan sonra. Başlangıçta burada da hayal gibi görülen gelişmeler vardı. Ben bile zaman zaman başarılı olamayacağını düşünmüştüm.
"Bugün çok etkileyici bir kampüsün açılışını gerçekleştirdik. Burada gelecekte 5 bin öğrencinin eğitim görmesi planlanıyor. Bu kampüs Türkiye ve Almanya arasındaki işbirliğinin olağanüstü bir simgesi. Üniversite de Türk ve Alman eğitim sistemlerinin güçlü yönlerini katıyor."
Merkel'inTürkiye ziyareti öncesi Alman siyasetçilerden Merkel'e çağrılar yapıldı. DW'nin haberine göre muhalefetteki Hür Demokrat Parti'nin (FDP) dış politika uzmanı Alexander Graf Lambsdorff, Merkel'in Erdoğan'la açık bir şekilde konuşması gerektiğini belirtti ve şöyle konuştu:
"Cumhurbaşkanı Erdoğan, iç siyasette insan haklarını ayaklar altına alıyor. Parlamentonun da gücü elinden alındı, yargı hükümetin kontrolü altında, medya da susturulmuş durumda."
Türkiye'nin dış politikada da Suriye ve Libya'da tek başına hareket ettiğini ve ayrıca İslamcı milislerin yanında durduğunu söyleyen Lambsdorff, sözlerine "Tüm bunlar bir NATO üyesi ve Avrupa Birliği'ne aday bir ülkenin yükümlülüklerine aykırı" ifadelerini ekledi. bianet
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *