ANASAYFA arrow right Sağlık

Menenjit aşısı, zorunlu aşı listesine alınmalı

Menenjit aşısı, zorunlu aşı listesine alınmalı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.41
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.41
Genel Sağlık İş Sendikası İl Temsilcisi Prof. Dr. Ercan küçükosmanoğlu, Menenjit aşısının Sağlık Bakanlığı’nın zorunlu a
Genel Sağlık İş Sendikası İl Temsilcisi Prof. Dr. Ercan küçükosmanoğlu, Menenjit aşısının Sağlık Bakanlığı’nın zorunlu aşı listesine girmesi gerektiğine dikkat çekerken, “Menenjit hastalığı beyin zarı iltihabı demektir ve çocuklar için tehlikelidir, havadan damlacık yolu ile bulaşır ve çocukların 5 yaşına kadar yakalanma riski yüksek olduğundan aşı yapılması elzemdir” dedi.
Aşı, hastalığa karşı koruyucudur
Kış mevsiminin yoğun geçtiğini söyleyen Küçükosmanoğlu, “Enfeksiyon ve grip salgını olduğundan hastaneye yatan vatandaşlarımız oldu. Ayrıca menenjit vakaları da görüldü. Aileler aşı yaptıralım mı ya da yaptırmayalım mı ikilemine düştü. Sonuçta aşı hastalığa karşı koruyucudur. İnsanların bu aşıyı yaptırmalarını bekliyoruz ve Sağlık Bakanlığı’nın zorunlu aşı listesine de girmelidir” diye açıklama yaptı.
Suriyeliler’in sık sık hastaneye
başvurması çalışanların iş yükünü arttırdı
Suriyeliler’in sağlık hizmeti kalitesini düşürdüğünü ifade eden Küçükosmanoğlu, “Suriyeliler’in çok sık hastaneye başvurması çalışanların iş yükünü arttırmış durumdadır. Bu iş yüküne karşın maaşlarda artış yoktur, aksine azalış vardır. Bunda bir terslik söz konusu. Ülke genelinde gıda enflasyonu yüzde 20’nin üzerinde ve bu rakam Gaziantep’te daha fazla. TÜİK verilerine göre şehrimiz diğer illere göre daha pahalı” değerlendirmesinde bulundu.
Kolera, verem, çocuk felci ve veba gibi
hastalıklar aşı sayesinde ortadan kalktı
Bu sene çocuklarda gribal enfeksiyonun daha çok görüldüğü tespitinde bulunan Genel Sağlık İş Sendikası Gaziantep İl Temsilcisi Prof. Dr. Ercan küçükosmanoğlu, gribal enfeksiyondan sonra zatürrenin fazla görüldüğünün altını çizerken, aşı karşıtlığı konusunda ise şunları söyledi: “Yurt dışı kaynaklı bazı yayın organlarında aşının hastalıklara neden olduğu yönünde yayınlar yapıldı. Bundan yola çıkarak aşı yaptırmayan aileler var, ama bu yanlış. Kolera, verem, çocuk felci ve veba gibi hastalıklar aşı sayesinde ortadan kalkmıştır.” Hüseyin Karataş
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *