ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Memurlara insanca yaşam ücreti verilsin

Memurlara insanca yaşam ücreti verilsin
YAYINLAMA: 06 Eylül 2021 / 14.17
GÜNCELLEME: 06 Eylül 2021 / 14.17
58. Hükümete karşı ön yargılı olmadıklarını, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da doğru yapılan her işin yanında olacaklarını ifade eden Kamu Sen İl Temsilcisi Mehmet Kılıç, yanlış yapılan her şeyin karşısında olacaklarını söyledi.

Kılıç, üyelerin hak ve menfaatlerinin korunması, insanca yaşayabilecek düzenlemelerin yapılması için mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

Kılıç, “Hükümet haklı ve meşru taleplerimize kulak tıkayarak bir meydanları gösteren hükümetlerin akıbetinden ders almasını tavsiye ediyoruz. 2003 Yılı üç aylık dönem için hazırlanan gerici bütçede kamu görevlilerinin ücretleriyle ilgili uzlaştırma kuruta kararlarının uygulanması, topta görüşmelerin kaldığı yerden devam ettirilmesi ve komisyon çalışmalarına başlanmasını istiyoruz” dedi.

Toplumsal barışı ve huzuru arzu eden ve bu konuda üstüne düşeni yapmayı gayret gösteren bağlı sendikalar ve konfederasyonun diyalog anlayışına verdiği önemin 58. hükümet tarafından doğru anlaşılması gerektiğine dikkat çeken Kılıç, “Grevli, topta sözleşmeli ve siyasete katılma haklarını içeren Sendika Yasası’nın önündeki anayasal engeller kaldırılmalı, 2003 yılı için hazırlanan ve 57. hükümete sunulan topta görüşme teklif metninde, sosyal haklar içerisinde yer alan 173 milyon 200 bin liralık talebimiz aylık enflasyon oranlan da dikkate alınarak güncelleştirilmeli ve kamu çalışanlarına ödenmelidir. Sendikalar kanundaki eksiklik, aksaklık ve çelişkiler konfederasyonumuzun da görüşü alınarak düzeltilmeli. Kamu çalışanlarının 2003 yılı ilk altı ayı için yüzde 20, ikinci altı ay içinde yüzde 20 ücret artışı yapılmalıdır. 2002 yılı Bütçe Kanununun 41. maddesine göre hakkımız olan ancak hiçbir dayanağı olmaksızın memurlara ödenmeyen enflasyon farklarımız derhal ödenmeli. Ücretlerimizden kesilerek oluşturulan tasarrufa teşvik fonunda biriken para ve nemalarımızın ödenmesi için anayasa mahkemesinin vermiş olduğu karara uyulmalı. AB’ye girmeye hazırlanan ülkemizde asgari geçim standardı 1 milyar 180 milyon lira, açlık sının 416 milyon 506 bin lira, en düşük memur maaşı 347 milyon 100 bin liradır. Bu çelişki derhal düzelmeli ve en düşük memur maaşı 651 milyon liraya yükseltilerek memurlara insanca yaşam hakkını sağlayacak ücret düzenlemesi yapılmalı” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *