ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Memurlar az ilaç kullanmaya başladı

Memurlar az ilaç kullanmaya başladı
YAYINLAMA: 26 Ekim 2021 / 15.15
GÜNCELLEME: 26 Ekim 2021 / 15.15
İlaç tüketimi yüzde 20 azaldı.

Memurların ilaca katkı paylarının peşin olarak kesilmesinin ilaç tüketimini yüzde 20 azalttığını belirtirken, artık lüzumsuz yere ilaç almamaya özen gösterildiği belirtildi.

Haksız rekabet önlendi

Eczacılar Odası Genel Sekreteri Bülent Gökoğlu, ilaç alan memurdan %20 katkı payı kesilmesi gerektiğini belirterek, “Çoğu eczane katkı payını almıyordu. Böylece memurlar katkı payı istemeyen eczaneleri tercih ediyordu. Bu da eczacılar arasında bir haksız rekabete yol açıyordu” dedi.

“Bundan son derece rahatsızlık ve yüzde yirmilik katkı payının direkt maaşından kesilmesini sürekli gündeme getiriyorduk. Bu talebimizi hükümet dikkate aldı ve uygulamaya koydu. Böylece memurların satın aldıkları ilaçlardan alınan yüzde yirmilik katkı payı peşin olarak maaşlarından tahsil edilmeye başlandı. Bu durumda memurlar lüzumsuz yere ilaç almayı durdurdu” dedi.

İlaçta tasarruf yarattı

vergi kolaylığı sağladı

İlaçta katkı payının peşin kesilmesinin hem eczacılar açısından hem de devlet açısından önemli avantajlar olduğunu hatırlatan Gökoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Uygulama ile ilaçta tasarrufa alıştık. Devlet bütçesi açısından da olumlu. Ayrıca her aldığımız katılım için fiş kesme zorunluluğu var, bunu da reçetenin arkasına işliyoruz. Bunun yanı sıra vergi tahsilatında büyük bir kolaylık sağlıyor. Eczacılar yasal olduğu halde alamadıkları katılım payını bu şekilde almış oluyor. Fakat ilaçta eczacı kararında önemli bir değişiklik olmadı.

Bağ-kurlu’lar da %35 tasarruf sağlandı.

Öte yandan aynı uygulamanın yaklaşık bir yıldan bu yana Bağ-kurlu’lar için uygulandığını ve ilaçta yüzde 30-35’lik bir tasarruf sağlandığı kaydedildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *