ANASAYFA arrow right Ekonomi

Memur ve emekli maaşları revize edilsin

Memur ve emekli maaşları revize edilsin
YAYINLAMA: 06 Temmuz 2020 / 18.04
GÜNCELLEME: 06 Temmuz 2020 / 18.06
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması üzerine bir değerlendirme yapan Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, ekonomiyle ilgili pembe tablo çizenlerin inandırıcılığının kalmadığına dikkat çekerek, halkın gerçek enflasyon göstergesinin çarşı Pazar olduğunu söyledi.

TÜİK’in açıklamış olduğu Haziran ayı enflasyon rakamlarına halkın inanmadığını belirten Taşkın, çarşı ve pazardaki fiyatlara bakıldığında enflasyon rakamlarının açıklananın üzerinde olduğuna işaret ederek şöyle konuştu:

“TÜİK Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Görüldüğü üzere enflasyonda düşüş olmadığı gibi çift hanedeki seyrine devam ediyor, ancak açıklanan rakamlara halk inanmıyor.  Enflasyon haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,13, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 5,75, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,62 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 11,88 artış gerçekleşti.

Yaşama koşulları memur ve emekli için her geçen gün zorlaşıyor. Ağırlaşan yaşama koşulları nedeniyle temel ihtiyaç maddelerini karşılamakta zorlanan ve insanca yaşama koşullarından hızla uzaklaşan dar ve sabit gelirli vatandaşların, memur ve emeklilerin nasıl geçindiği hiç düşünülmüyor! Memur ve memur emeklisine yüzde 4 artı yüzde 1,75 enflasyon farkıyla birlikte yüzde 5,75 zam yapılacak. Bu zamla nasıl yaşanılır? Enflasyon rakamıyla birlikte verilmesi düşünülen zam memur ve emekliler açısından kabul edilemez. Çarşı da Pazar da fiyatlar 3 katı iken açıklanan enflasyona kim inanır? Memur ve emekli maaşları revize edilerek insanca yaşayabilecekleri bir ücret verilmeli, ayrıca günün ekonomik ve sosyal koşullarına uygun bir ücretlendirme sistemi getirilerek vergi yükünden kurtarılmalıdır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *