ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Memleket, saraylar diyarı oldu”

“Memleket, saraylar diyarı oldu”
YAYINLAMA: 08 Temmuz 2020 / 19.36
GÜNCELLEME: 08 Temmuz 2020 / 19.36

Türkiye'de ulaşım ve iletişim yokken 67 tane il olduğunu, bu sayının 50'ye 40'a indirileceğine, 81’e çıkarıldığını söyleyen merkez valilerinden Recep Yazıcıoğlu, “Para bol, çıkart işin yoksa. Otlukbeli piyangodan çıkan bir ilçe iki köyü vardı, oraya bir hükümet binası yapıldı, Yunan Parlamentosundan büyük” dedi. Türkiye'nin renkli simalarından Yazıcıoğlu, bir mağazanın kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde dün Tuğcan Otel’de bir konferans verdi.

Konuşmasında Otlukbeli’nin ilçe olmasını ve yapılan hükümet konağı binasının büyüklüğünü eleştiren Yazıcıoğlu, “İlçenin tamamı binaya sığar. Diyeceksin ki sen valisin orada, neden müsaade ettin? Müsaade etmemeye çalıştık aslında. Bakanlığa dedik ki yav yazıktır, günahtır, bina daha ikinci katta, bunu burada bitirelim. Ben geldiğimde 2. kattaydı, sıfırdan başlamış olsaydı, baştayken düzeltirdik. Bunu ikinci katta bitirelim, nüfus çoğalınca devam ettirelim. Yazı yazdık Ankara'ya. Ne kadar zamanda gider sizce yazı Ankara'ya, Türkiye'nin her yerinden milyarlarca yazı yazılıyor.

Biz üç ay önce ne görüşü bildirdik sanki. Hem Bayındırlık Bakanlığına, hem Maliye Bakanlığı'na yazı yazdık. Bizim yazımız işe yaramadığına göre herhalde Otlukbeli Mal Müdürü’nün yazısı isteniyor gibi geldi bana. Tamam bakalım dediler ama o zamana dek adam 4. katı çıktı. Devletin parası yok ama alacağımız olsun deyip çıktı adam 4. katı. E tabi 4 ayda bir yazı gelir o da yamuk yumuk olursa ne olacak? “ diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *