ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Mehmet Salman isimli sanığın, akıl hastası olduğu sanılıyor

Mehmet Salman isimli sanığın, akıl hastası olduğu sanılıyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.42
Gaziantep’in Cumhuriyet alanındaki Atatürk anıtını elindeki balyozla parçalamak isterken güvenlik kuvvetlerince
Atatürk anıtını parçalamak isteyen sanık tutuklandı
Gaziantep’in Cumhuriyet alanındaki Atatürk anıtını elindeki balyozla parçalamak isterken güvenlik kuvvetlerince yakalanan Mehmet Salman(39), 2 . Ağır Ceza Mahkemesince tutuklandı.
Atatürk anıtını parçalamak isteyen üç çocuk babası sanığın, akıl hastası olduğu sanılıyor. Emniyet müdürlüğünce yürütülen soruşturma dün sabah tamamlandı ve sanık dün sabah tamamlandı ve sanık adliyeye gönderildi. Sanığın halk tarafından linç edileceği yolundaki söylentiler üzerine, güvenlik kuvvetleri Mehmet Salman’ın adliyeye götürülmesi ve duruşması sırasında tedbir aldılar.

Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesinde duruşması yapılan sanık, zabıta geçirmek için ismini soran hakime “Ben Fatih Sultan Mehmet’im” karşılığını verdi. Saldi Nursi ile yakın akraba olduklarını ileri süren sanık, hakim karşısında söylediği sözlerle duruşma salonundakileri görüldü. Atatürk anıtına yaptığı saldırıyı anlatan Mehmet Salman, fotoğrafını çeken bir gazeteciye de 10 lira ücret vermek istedi.
Mehmet Salman yapılan duruşması sonunda tutuklandı ve ayrıca İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde müşahede altına alınması kararlaştırıldı.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *