ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Medya patronu hükümeti istediği gibi yönlendirecek”

“Medya patronu hükümeti istediği gibi yönlendirecek”
YAYINLAMA: 25 Ocak 2021 / 13.20
GÜNCELLEME: 25 Ocak 2021 / 13.20
RTÜK Yasası’nın medyada tekelleşme yanında haber alma özgürlüğünü de engelleyeceğini belirten Emeğin Partisi İl Başkanı Mecit Bozkurt, bu yasa ile medya patronlarının 244 yerel, 30 da ulusal medya kuruluşuna sahip olma hakkının olacağını ifade etti.

Bozkurt, RTÜK Yasası’nın 10 ay öncesinden Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilmesine rağmen, hiçbir değişiklik yapılmadan yeniden köşke getirildiğini söyledi. Bozkurt, “Anayasa Mahkemesi’ne gönderilen yasanın buradan dönmesini temenni ediyoruz. Anayasa Mahkemesi’nin bu yasanın bazı maddelerinin değiştirilmesi için geri çevirme yetkisi var. Hükümet bu yasa ile medya patronlarına diyet borcunu ödemekte ve yerel basına yaşa- m hakkı tanınmamaktadır. Yasa ile para cezalan 100 kat artırılmıştır. RTÜK Yasası yeni patronların doğmasına neden olacaktır” dedi.

Bozkurt, RTÜK Yasası’nın daha önce çıkarılan Tütün ve Şeker Yasalarında hiçbir farkı olmadığını kaydederek, “Bu yasa tekelleşmeye yol açacaktır. Medya patronları devlette istediği ihalelere girebilecek ve hükümetleri istedikleri gibi yönlendirecekler” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *