ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Medikalciler örgütlendi…

Medikalciler örgütlendi…
YAYINLAMA: 21 Kasım 2022 / 17.47
GÜNCELLEME: 21 Kasım 2022 / 17.47
Gaziantep’te faaliyet gösteren ve sayıları 150 civarında olduğu belirtilen tıbbi malzemeciler, ithalat, ihracat, imalat ve satıcıları tek çatı altında toplanıyor.

Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’da bulunan derneğin bir şubesi de Gaziantep’te açıldı. İlk etapta yedi kişilik kurucu üyeden oluşan dernek, önümüzdeki günlerde kongre yaparak yönetimini belirleyecek.

Gaziantep’te faaliyet gösteren sayıları 150 civarında olduğu belirtilen tıbbi malzemeciler, ithalat, ihracat, imalat ve satış altında toplandı.

Amaç kaliteli hizmet vermek sorunlara ortak çözüm bulmak

Gaziantep’te tıbbi malzemeciler, ithalat, ihracat, imalat ve satıcılar derneği üyeleri ilk toplantısını yaptı. Kurucu üyeleri arasında başkan olarak görevlendirilen Mehmet Dal, “Hastanelere tıbbi malzeme satanları bir araya getirip bölgedeki sağlık kuruluşlarına daha kaliteli hizmet vermek olduğunu açıkladı. Meslektaşlarının sorunlarına kısa sürede çözüm bulmak için örgütlendiklerini hatırlatan Dal, “Amacımız disiplinli bir çalışma ve hizmet sergilemek. Mesleğimizle ilgili ortak yatırımlar yapmak ve sürekli kaliteyi ön planda tutmaktır. İleride federasyonlar kurup konfederasyonlaşarak her platformda temsil edilmek istiyoruz” dedi.

Yeni ihale Yasası eksikliklerle dolu

Ödenek sıkıntısı ile karşı karşıya kaldıklarını hatırlatan Mehmet Dal, “Hastaneler ihale ile satın aldıkları tıbbi malzemelerin parasını çok geç ödüyor. Bu durumda üyelerimiz mağdur oluyor. Yeni çıkan ihale Yasası ile ilgili problemimiz var. İhale Yasası henüz tam oturmadığı ve genelde inşaat sektörüne yönelik olduğu için bu durumda bizler mağdur oluyoruz. Yasada, çok ivedi olarak medikal firmalarını da kapsayacak şekilde yeni bir düzenleme olması gerek. Aynı zamanda yasa, ihaleyi yöneten memurlar tarafından yeterince bilinmediği için çoğu zaman zor durumda kalıyoruz. Tüm bu eksikliklerin giderilmesi gerek” şeklinde konuştu.

Dal, bazı ihalelere yabancı firmaların girmesinin yerli firmaları zor durumda bıraktığını, aslında örgütlenmenin bu anlamda da önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *