ANASAYFA arrow right Yaşam

Medical Point Gaziantep Gamma Knife Ünitesi 120. hastaya şifa oldu

YAYINLAMA: 16 Aralık 2022 / 19.02
GÜNCELLEME: 16 Aralık 2022 / 19.02
Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde Ocak 2022'de Medical Point Yönetim Kurulu Başkan V. Hayrullah Kubba’nın öncülüğünde bölge halkının hizmetine sunulan ''Gamma Knife Ünitesi'' 120 hastaya radyocerrahi yöntemini uygulayarak şifa oldu.

Medical Point Gaziantep Hastası Genel Müdürü Ömer Emre Kubba, Gamma Knife Ünitesi’nin daha bir yılı doldurmadan 120 kişinin radyo cerrahi yöntemi ile tedavi edilerek şifa bulduğunun kendileri için gurur kaynağı olduğunu belirtti. Kubba, bölgede bu hizmeti sunan Medical Point Gaziantep Hastanesi’nin öncü olma özelliğinin yeni yatırımlarla devam edeceğinin müjdesini verdi ve Prof. Dr. Aslan Güzel ile ekibine teşekkürlerini iletti.

Medical Point Gaziantep Hastanesi’ndeki tedavi uygulamaları, Türkiye'de Gamma Knife tedavisini ilk kez uygulayan ve 11.000'den fazla hasta deneyimi olan Prof. Dr. Türker Kılıç ve kendisi tarafından eğitilmiş ekip ile birlikte, Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi (Nöroşirurji) Uzmanı Prof. Dr. Aslan Güzel’in liderliğindeki ekiple değerlendirerek karar verildiği, tedaviyi de bu iki ekibin ortaklaşa yürüttüğü planlama ile gerçekleştirildiği iletildi.

Medical Point Hastanesi Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Aslan Güzel, Gamma Knife Ünitesinde gerçekleştirilen tedavi yöntemi ile Gamma Knife ışın cerrahisi uygulanan hastalara yerinde hizmet verildiğini, bu yöntemin hem hastalar hem de hem de aileler için büyük bir yenilik olduğunun altını çizdi. Bu şekilde, Gaziantep ili ve komşu illerdeki Gamma Knife endikasyonu olan hastaların aynı gün tedavileri yapıldığını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Güzel, Tedavi olan hastaların aynı gün evlerine dönebildiğini, tedavi sonrası süreç için de bu hastaların kontrollerinin sistemli bir şekilde planlanarak gerçekleştirildiğini belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *