ANASAYFA arrow right Güncel

Meclis'te yeni dönemin önceliği tedbir olacak

Meclis'te yeni dönemin önceliği tedbir olacak
YAYINLAMA: 02 Haziran 2020 / 21.03
GÜNCELLEME: 02 Haziran 2020 / 21.03
16 Nisan'da Coronavirüs önlemleri nedeniyle çalışmalarına ara veren Meclis'te yeni dönemin önceliği tedbir olacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle ara verdiği mesaisine bugün başlıyor. Bekçilerin yetkilerinden, yargı reformuna bir çok düzenleme Meclis'i gündeminde olacak.

16 Nisan'da Covid-19 salgınına karşı önlemler nedeniyle çalışmalarına ara veren Meclis'te yeni dönemin önceliği tedbir olacak. Bu kapsamda, Meclis'te ilk etapta grup toplantılarının yapılması da planlanmıyor.

Meclis Genel Kurulu'nda ilk olarak çarşı ve mahalle bekçilerine ilişkin kanun teklifi görüşülecek. Teklifle, on binlerce bekçinin görev ve yetkileri yeniden belirleniyor. Teklife göre, bekçiler kimlik sorabilecek, üst ve araç araması yapabilecek.

Yargının yükünü hafifletmeyi amaçlayan 3'üncü yargı paketi Adalet Komisyonu'nun gündemine gelecek.

Duruşmasız yargılama ve arabuluculuğun kapsamının genişletilmesi ile davaların hızla sonuçlandırılması öngörülüyor.

Meclis'e sunulması beklenen yeni düzenlemelerle gündem daha da yoğunlaşacak.

AKP’nin iktidar ortağı MHP’nin talebiyle, muhalefet partilerine milletvekili transferlerinin önüne geçmek için siyasi partiler yasasında değişiklik yapılması planlanıyor.

Ayrıca barolara müdahale olarak değerlendirilen seçim sistemini yenilemeye yönelik düzenlemenin de hazırlıklarının sürdüğü belirtiliyor. 

Gıdada taklit ve tağşişe ağır yaptırımlar getiren teklif olgunlaştırılacağı belirtilirken, ekonomiye ilişkin torba kanunun da masada olacak. Torba kanunda, karşılıksız çek suçundan hapse girilmesini engelleyecek düzenleme yer alacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *