ANASAYFA arrow right Güncel

Meclis açılışında gazetecilere Covid-19 testi zorunluluğu

Meclis açılışında gazetecilere Covid-19 testi zorunluluğu
YAYINLAMA: 30 Eylül 2020 / 16.58
GÜNCELLEME: 30 Eylül 2020 / 17.42
Milletvekillerinin ardından gazetecilerden de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşma yapacağı 1 Ekim’deki yeni yasama yılı açılış törenini için Covid-19 testi yaptırmaları istendi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılışı yapılacak yeni yasama yılı öncesinde töreni izleyecek gazetecilerden Covid-19 testi yaptırmaları istendi.

Testi yaptırmayanlar gazeteciler 1 Ekim 2020 yapılacak olan TBMM’nin yeni yasama yılı açılışını törenini izleyemeyecek. 

Meclis Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmeye göre, 1 Ekim 2020 Perşembe günü yeni yasama yılı açılış törenini takip edecek Parlamento Muhabirleri kartına sahip basın mensupları da dahil olmak üzere tüm basın mensupları Covid-19 testi yaptıracak.

Testi yaptıran basın mensupları Meclis Basın Yayın Halkla İlişkiler Başkanlığı Basın Bürosu'na isimlerini iletecek. Test yaptırmayanlar Covid-19 tedbirleri kapsamında Genel Kurul salonuna alınmayacak.

AKP Grup Başkanlığı da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşma yapacağı Meclis açılış töreni öncesi milletvekillerinden test yaptırmasını talep etmiş, test sonucuna göre Genel Kurul’a katılmalarını istemişti.

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, TBMM açılışında milletvekillerine getirilen Covid-19 testi zorunluluğu için "Sadece Cumhurbaşkanının sağlığı ile ilgili değil bu tedbir. 'Covid testleri Erdoğan için isteniyor' şeklindeki habercilik doğru değil, gerçekçi değil" demişti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *