ANASAYFA arrow right Güncel

MEB, yaşanan sorunlara çözüm üretemiyor

MEB, yaşanan sorunlara çözüm üretemiyor
YAYINLAMA: 23 Eylül 2020 / 21.42
GÜNCELLEME: 23 Eylül 2020 / 21.42
Eğitim Sen, 22 Eylül 2020 tarihi itibarıyla Covid-19 vakası görülen veya pozitif vakayla temaslıların çalışmalara katıldığı eğitim kurumlarının listesi yayınladı. 76 okulun yer aldığı listede Gaziantep’ten 6 okulun olması dikkat çekti.

Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakçı, “2020-2021 eğitim öğretim yılı, 21 Eylül 2020 tarihinde yoğun tartışmalar arasında başladı. Ne yüz yüze eğitime ne de uzaktan eğitime tam anlamıyla hazırlık yapan MEB yaşanan sorunlara çözüm üretemiyor” dedi.

Eğitim Sen üzerine düşen sorumlulukları eksiksiz yerine getirecek

Ekonomik krizin etkisinin ve sürekli yükselen döviz kurları karşılığında yaşam pahalılığının arttığını, alım gücünün düştüğü tespitini yapan başkan Parlakçı, “Açıklanan enflasyon oranları ve basın aracılığıyla yoksullaşmanın üzeri örtülmeye çalışılsa da yaşamın yalın gerçekliği ekonomik kayıplarımızı ortaya koymaktadır. Önümüzdeki dönem 2021 yılı bütçe tartışmaları ve toplu sözleşmenin yenilenmesi konuları emekçilerin önündeki temel gündemler olarak durmaktadır. Eğitim Sen bu dönemde de üzerine düşen sorumlulukları eksiksiz yerine getirecek” açıklamasında bulundu.

 Parlakçı, “Aslında MEB açısından çocuk işçiliği, milyonlarca öğrencinin uzaktan eğitime erişiminin olmaması gibi konular temel bir sorun alanı olarak kabul edilmediği için adım da atılmamaktadır. Ancak tüm öğrencilerimizin eğitim hakkından eşit yararlanabilmesi için mutlaka adım atılması gerekmektedir. Eğitim Sen bu konuda tüm il ve ilçelerde önümüzdeki dönemde mücadeleyi yükseltme kararlılığında” şeklinde konuştu. 

MEB hızla soruna müdahale etmeli ve çözüm üretmeli

“Yeni eğitim öğretim yılına öğrencilerin çok büyük bir çoğunluğu uzaktan eğitimle başladı” ifadelerini kullanan Parlakçı, “Mart ayından bu yana geçen süre içinde, uzaktan eğitimde yaşanan temel sorunlara çözüm üretilmemiş, EBA’nın teknik altyapısı güçlendirilmemiş, uzaktan eğitime erişim sorunu çözülmemiştir. 22 Eylül 2020 sabah saatlerinden itibaren EBA’ya giriş yapılamamış, okul yöneticileri öğretmenleri farklı programları kullanmaya yönlendirmiştir. Uzaktan eğitim başladığında EBA’ya giriş problemi yaşanacağı bilinen bir durumdu. EBA’da yaşanan yoğunluk beklenmedik bir durum veya anlık bir sorun değildir. Öğrenci sayıları ve ders programları dikkate alındığında bu yoğunluğun yaşanacağını öngörmek zor değildir. MEB’in bu duruma dair bir önlem almamasına rağmen, özel okullarda uzaktan eğitimin devam ediyor olması oldukça manidardır. MEB hızla soruna müdahale etmeli ve çözüm üretmelidir. Bu süre içerisinde öğretmenler; yaşadıkları sorunları yazılı hale getirmeli, mümkünse tutanak altına almalı ve okul yönetimlerine bildirmeli” diye konuştu.

Yapılan her dersin linki kayıt altında tutulmalı

Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakçı, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Okul yönetimlerinden yaşanan sorunları yazılı olarak MEB’e iletmelerini istemelidir. Okul yönetimlerinden ve il/ilçe eğitim yöneticilerinden öğretmenlere lisanslı çevrimiçi platformlar sağlamasını istemelidir. Yapılan her dersin linkini kayıt altında tutmalıdır. Öğretmenlerin ek dersleri ile ilgili tartışmanın sonlanması için MEB’in açıklayıcı bir yazıyı illere mutlaka göndermesi gerekmektedir. Öğretmenlerin emeklerinden tasarruf yapılmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Telafi döneminde yapılan tüm derslere karşılık olarak ek ders ücreti ödemesi yapılmalıdır. Uzaktan eğitimde derse hazırlık ve planlama ücreti artırımlı olarak ödenmeli.” Hüseyin Karataş

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *