ANASAYFA arrow right Eğitim

MEB, EBA üzerinden tercih danışmanlığı başlatıyor

MEB, EBA üzerinden tercih danışmanlığı başlatıyor
YAYINLAMA: 06 Ağustos 2020 / 20.26
GÜNCELLEME: 06 Ağustos 2020 / 20.26
Tercih danışmanlığı birimleri, okullarda ve rehberlik araştırma merkezlerinde, rehberlik öğretmenleri tarafından EBA üzerinden hizmet verecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) üniversite tercihi yapacak öğrenciler için bugünden itibaren Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden online tercih danışmanlığı hizmeti başlatacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Anadolu Ajansı muhabiri Yıldız Aktaş'a yaptığı açıklamada, öğrenci ve ailelerine üniversite tercih sürecine ilişkin danışmanlık hizmeti başlatacaklarını belirtti.

"EBA üzerinden danışmanlık yapılacak"

Bakanlığa bağlı resmi okullarla rehberlik ve araştırma merkezlerinde bu hizmetin sunulacağı "tercih danışmanlığı birimleri" kurulduğunu ifade eden Selçuk, şu bilgileri verdi:

"Bu birimler aracılığıyla, öğrencilere ilgi, değer ve yetenekleri doğrultusunda bir üst öğrenim kurumuna geçiş sürecinde rehberlik edilecek. Tercih danışmanlığı birimleri, okullarda ve rehberlik araştırma merkezlerinde, rehberlik öğretmenleri tarafından EBA üzerinden hizmet verecek.

Mezun durumda olan ya da internet erişimi bulunmayan adaylara ise talep etmeleri halinde, koordinasyon kurullarının planlaması doğrultusunda gerek rehberlik ve araştırma merkezleri tarafından gerekse bulundukları bölgeye en yakın okuldaki tercih danışmanlığı birimi üzerinden bu hizmet sunulacak."

"Her öğrenciye ulaşacağız"

Bakan Selçuk, mevsimlik tarım işçilerinin durumunu da düşünerek onların da YKS tercih danışmanlığı hizmetinden yararlanmaları için her türlü önlemin alındığını belirtti "Amacımız, bu süreçte ülkemizde rehberliğe ihtiyaç duyan her öğrenci ve veliye ulaşarak gelecekleri konusunda bilinçli tercih yapmalarını sağlamaktır. Yürütülen çalışmalar ve sürece ilişkin tüm önlemler kontrolümüz altında olup öğrencilerimiz gönül rahatlığıyla tercih danışmanlığı birimlerimize başvurabilecekler" dedi.

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *