ANASAYFA arrow right Eğitim

MEB: 17 milyon 500 bin ders kitabı dağıtıldı

MEB: 17 milyon 500 bin ders kitabı dağıtıldı
YAYINLAMA: 16 Kasım 2020 / 20.33
GÜNCELLEME: 16 Kasım 2020 / 20.35
Bakan Ziya Selçuk, "Matematik, fen bilimleri, Türkçe, sosyal bilgiler, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerine ait toplam 112 fasikülden oluşan 16 kitap hazırlandı ve EBA'da kullanıma sunuldu. Bu materyallerden de 5 milyon öğrencimiz yararlanabilecek" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik hazırlanan 17,5 milyon kitabının okullara ücretsiz dağıtıldığını açıkladı.

Selçuk, Bakanlık Merkez Bina'da düzenlenen "Kitabım Hep Açık; Okulda, Evde, Öğretmenimle, Ailemle" ilkokul çalışma kitapları ve ortaokul dijital çalışma sayfaları tanıtım programına katıldı.

Hem yüz yüze eğitimi hem de uzaktan eğitimi destekleyecek çok sayıda materyal geliştirdiklerine dikkati çeken Selçuk, "Bu kez çok daha kapsamlı bir çalışma ile karşı karşıyayız. Yüz yüze ve uzaktan eğitimin birlikte yürütülmesi, ihtiyaçların değişmesi ve farklılaşması bize yeni görevler veriyor. Bunları yerine getirmek için her sınıf düzeyinde eş zamanlı olarak kullanılabilecek çalışmaları ilerletiyoruz” dedi.

"16 kitap EBA'dan kullanıma sunuldu"

Bakan Selçuk, öğrenciler için hazırlanan destek kitapları ve dijital materyallerle ilgili şu bilgileri verdi:

Somut olarak fen bilimleri, matematik, Türkçe, hayat bilgisi, sosyal bilgiler konularında 17,5 milyon kitabı çocuklarımıza ulaştırmış durumdayız. Her bir öğrencimize, her bir okulumuza bunlar ulaştırıldı. Bunlar, 2020-2021 eğitim öğretim yılı içinde çocuklarımızın ders kitaplarının yanı sıra ilave kaynaklar olarak değerlendirmelerini beklediğimiz kaynaklar.

"Ortaokul sınıfları için de dijital kaynaklar hazırladık. Bu sınıflara yönelik yine matematik, fen bilimleri, Türkçe, sosyal bilgiler, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerine ait toplam 112 fasikülden oluşan 16 kitap hazırlandı ve EBA'da kullanıma sunuldu. Bu materyallerden de 5 milyon öğrencimiz yararlanabilecek."

Çocukların çok daha farklı ve fazla kitap okumalarını istediklerini dile getiren Selçuk, kitapların çocukların zihinsel, duygusal ve dil gelişimleri için çok kritik olduğunu, bu nedenle ders kitaplarıyla sınırlı olmayan bir çerçeveyi arzu ettiklerini söyledi.

Yüz yüze eğitim ile uzaktan eğitim bir arada

MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu ise Covid-19 salgınının uzaktan eğitim ile yüz yüze eğitimin bir arada sürdürülmesini zorunlu kıldığına işaret ederek, koşulların öğrencilerin gelişimsel ve öğrenme farklılıklarını daha fazla dikkate almayı gerektirdiğini belirtti.

Gençoğlu, ders kitaplarının yanı sıra basılı veya elektronik ortamda zengin içerikler üreterek zorlu süreci öğrencilerin ve öğretmenlerin daha kolay atlatmaları için çalıştıklarını söyledi. 

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *