ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

MB’ye Ulusal Enerji Teknolojisi Projesi Ödülü

MB’ye Ulusal Enerji Teknolojisi Projesi Ödülü
YAYINLAMA: 03 Eylül 2021 / 13.00
GÜNCELLEME: 03 Eylül 2021 / 13.00
Gaziantep’in önde gelen kuruluşlarından MB Şirketler Grubu, başarılı çalışmalarına yepyeni bir sektörde başarı eklemenin haklı gururunu yaşıyor.

Merkezi Aydın Salavatlı’da bulunan ve jeotermal enerjiden elektrik enerjisi elde etmek üzere dev bir tesis kuran MB Şirketler Gurubu’nun, enerji üretimi ve seracılık konusundaki projesi, 2002 Yılı Ulusal Enerji Forumu’nda düzenlenen "2050 Sürdürülebilir Yaşam Taahhüdü ve Ulusal Enerji Ödülleri 2002" konulu ödül töreninde "Ulusal Enerji Teknoloji Projesi Ödülünü" aldı.

Ödülünü İ.T.Ü. Kimya Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Karaosmanoğlu’ndan alan Ege Enerji ve Entegre A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat konuşmasında, projenin, Türkiye’nin ilk özel jeotermal elektrik santrali projesi olduğunu, çevre dostu ve yenilenebilir enerji kaynaklarından olan jeotermal enerji kullanılan proje ile, ülkenin doğal jeotermal kaynaklarının da ülke ekonomisine kazandırılacağını vurguladı. Jeotermal enerjiden elde edilen elektriğin 1 kw/saatinin 1 sentten daha az bir değere mal olacağını ve bu enerjiyi Gaziantep sanayicisinin hizmetine sunmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Balat, "‘Geçtiğimiz yıl Sabancı Holding’ in sahip olduğu ödüle bu yıl bir Güneydoğu şirketinin sahip olmasının bölge için gurur verici bir hadisedir. MB Şirketler Grubu bünyesi altında Ege Enerji ve Entegre Tarım Ürünleri Üretimi Gıda San, ve Tic A.Ş. olarak faaliyet gösterecek olan Şirketin projesine göre; ilk etapta üretim yapılacak 2 kuyudan elde edilecek elektrik enerjisi 7 MW’ tır. Elde edilecek elektrik enerjisi yılda 56.000.000 kw olacaktır, ikinci etapla birlikte projenin tamamını teşkil eden 36 MW’ lık bir güce ulaşmayı hedeflemektedir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *