ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Mazot, aldı başını gidiyor”

“Mazot, aldı başını gidiyor”
YAYINLAMA: 04 Ağustos 2022 / 14.47
GÜNCELLEME: 04 Ağustos 2022 / 14.47
ABD’nin olası Irak Savaşı hazırlıklarının piyasalara olumsuz etkisi sürüyor. Nakliyeciler büyük bir durgunluk içerisinde olduklarını belirterek, aylardır işe çıkamadıklarından yakınıyor. Akaryakıta gelen zammın işsizliği daha da derinleştirdiğini belirten nakliyeciler, dayanacak güçlerinin kalmadığını söyledi.

Nakliyeciler Odası Başkanı Mustafa Soysal, savaş hazırlığı nedeniyle birçok sektör gibi nakliye sektörünün de durduğunu ifade etti. Türkiye’nin bu savaşta yer almaması gerektiğini vurgulayan Soysal, “Esnafın bu sıkıntısı yetmiyormuş gibi akaryakıta peş peşe gelen zamlar artık çekilmiyor. Mazot aldı başını gidiyor. Artan fiyat kamyoncu esnafını olumsuz etkiliyor. Diğer hükümeti sürekli zam yaptığı için her fırsatta eleştiriyorduk. Ama bu hükümet zam konusunda giden hükümeti hiç aratmıyor. Artık bu işe son versinler. Esnaf ayda 1-2 iş yaparsa onu da mazota veriyor. Çok perişan haldeyiz, piyasanın açılmasını bekliyoruz. Bağ-Kur ve SSK gibi vergi borçlarını ödeyemiyoruz.. Şoför esnafı aç” diye konuştu.

Irak ve Suriye’nin sınır kapılarını açmasıyla tıkanıklığın aşılacağını kaydeden Soysal, sektörün başka türlü canlanmasının şu an için imkansız olduğunu sözlerine ekledi. Öte yandan AKP’nin tek başına iktidar olmasının önemli avantajları bulunduğunu kaydeden Soysal hükümete bir süre daha şans tanımak gerektiğini de vurguladı.  

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *