ANASAYFA arrow right Yaşam

"Maziantep-Dünden Bugüne Gaziantep Kültürü" kitabı yayımlandı

"Maziantep-Dünden Bugüne Gaziantep Kültürü" kitabı yayımlandı
YAYINLAMA: 02 Şubat 2023 / 11.29
GÜNCELLEME: 02 Şubat 2023 / 11.29
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür A.Ş, tarafından Gaziantep’in kültürü, sosyal hayatı ve geleneklerini konu alan "Maziantep-Dünden Bugüne Gaziantep Kültürü" adlı eser yayınlandı.

Kitap, Panorama 25 Aralık Müzesi, Gaziantep Zeugma Müzesi ve Arkeoloji Müzesi Gazikültür mağazalarında, Türkiye çapında seçkin kitapçılarda, Gazikültür’ün internet sitesi “magazagaziantep.com” ve kitap satışı yapan seçkin internet sitelerinde satışa sunuluyor.

Kitabın yayın koordinatörlüğü Gazikültür Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tanrıöver, editörlüğünü ise Gazikültür Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar ve Gazikültür Sanat Yönetmeni Muhammet Erdevir tarafından yapıldı.

Kitap hakkında açıklama yapan Gazikültür Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, Gaziantep’in geçmişten gelen köklü kültür birikimi olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Gaziantep, Gazikültür bünyesinde yapılan yayınlarla kültürel mirasını edebiyat ve sanat çevrelerine ulaştırıyor. Şu ana kadar Gazikültür tarafından yayımlanan 55 kitap, üç dergi, onlarca bülten ve broşürle şehrimize ve ülkemizin kültür yayıncılığına hizmet ediliyor. Gaziantep bugün de kütüphaneleri, müzeleri, kültür sanat etkinlikleri ve yetiştirdiği yazarlarla yeniden bir kültür-sanat şehri olma, bu yönden kendini sürekli olarak ihya ve ikmal etme yolunda ilerlemektedir. ‘Medeniyet Şehri Gaziantep’ vurgusu işte bu köklü tarihten, bugünün canlı ve renkli kültürel hayatından kuvvet almaktadır.”

Kent kültürü tarihi çalışmalarının kentin kültürel mirasını kayıt altına alması dolayısıyla büyük bir önem taşıdığını ifade eden Yakar, “Gaziantep’in yaşayan insan hazinelerinden kıymetli araştırmacı İbrahim Alisinanoğlu’nun “Maziantep – Dünden Bugüne Gaziantep Kültürü” adlı bu kitabı da literatüre büyük katkı sunacak cinsten son derece önemli veriler içermektedir. İbrahim Alisinanoğlu’nun uzun yıllara dayanan sabırlı ve gayretli araştırmaları sonucunda ortaya çıkan bu kitabı 311 sayfadan ve altı bölümden oluşmaktadır. Bu önemli çalışma ile Gaziantep kültürünün, yaşam tarzının, şehrimizde meydana gelen önemli olayların bilinmeyen yönleri kayıt altına alınmıştır”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *