ANASAYFA arrow right Yaşam

Mavi kategoriye geçmek en büyük hedefimiz ve amacımız olmalı

Mavi kategoriye geçmek en büyük hedefimiz ve amacımız olmalı
YAYINLAMA: 17 Ağustos 2021 / 20.40
GÜNCELLEME: 17 Ağustos 2021 / 20.48
Geçmiş aylarda yüz binde 24’lere kadar inen kentteki vaka artışları son aylarda yeniden tırmanışa geçti. Sağlık Bakanlığı’nın son insidans haritasına göre kentteki vaka artışları yüz binde 105’e yükseldi

1 Temmuz normalleşme süreci ile birlikte kentteki vaka artışlarının yükselişe geçtiğine dikkat çeken DEVA Partisi Şahinbey İlçe Başkanı Av. Barış Bayhan, yetkilileri bir an önce tedbir almaya davet etti. “Şehirdeki vaka artışları hepimizi endişelendiriyor. Gaziantep’i yönetenlerin bir an önce harekete geçmesi ve kent genelinde gereken tedbirleri alması gerekiyor. Çünkü yarınlarımıza umutla bakmak istiyorsak, bugünden tedbirimizi almalıyız” dedi.

Başkan Bayhan, salgınla mücadelede aşılamanın önemini belirtti. “Salgın ile mücadelede maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymak ne kadar önemliyse aşı olmakta o kadar çok önemlidir. Sağlık Bakanlığı, COVİD-19 Bilgilendirme Platformuna göre Türkiye’de 1. doz aşı olanların oranı yüzde 71, 2. doz aşı olanların oranı yüzde 53. 1. doz aşı olanlarının sayısı 44 milyon 357 bin 493 bin, 2. doz aşı olanların sayısı 33 milyon 342 bin 431, 3. doz aşı olanların sayısı ise 6 milyon 815 bin 458’dir. Toplamda 1,2 ve 3. doz aşı olanların sayısı ise 84 milyon 547 bin 410. İlk doz aşı yaptırmayanların sayısı ise 18 milyon 313 bin 689. Rakamlara bakıldığında aşılamanın yeterli düzeyde olmadığı görülüyor. Gaziantep’te birinci doz aşı olanların oranı yüzde 65 seviyelerine yükseldi. Bu oran ile kentimiz sarı kategoriye geçti, ancak mavi kategoriye geçmek en büyük hedefimiz ve amacımız olmalı” dedi.

Salgın süreci birçok sektöre darbe vurdu

Salgın sürecinin birçok sektöre darbe vurduğunu, binlerce insanın işsiz kaldığını, binlerce esnafın kepenk kapattığını söyleyen Bayhan, vaka sayılarının yükselmesinin endişeye sevk ettiğinin altını çizdi. “Vaka artışlarının devam etmesi eski yasakların geri dönmesi anlamına gelmektedir. Şu anda ikinci bir kapanmayı ne vatandaş ne esnaf ne de çalışanlar kaldırabilir. Binlerce esnafımız siftah bile kapatmadan dükkanını kapatıyor, insanlar evine ekmek götüremiyor, insanlar aç ve perişan bir durumda iken yasakların tekrardan gelmesini hiç kimse kaldıramaz” ifadelerini kullandı.

İktidar, 83 milyonu değil, koltuklarını, makamlarını ve saltanatlarını düşünüyor

DEVA Partisi Şahinbey İlçe Başkanı Av. Barış Bayhan, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de vakaların artmasının en büyük sorumlusu iktidar ve bu şehri yönetenlerdir. Çünkü turizm sezonu yaklaşıyor diye tüm tedbirler ve yasaklar kaldırıldı, tüm işyerleri açıldı. Bunun sonucu olarak da vaka sayıları arttı, artmaya devam ediyor. İktidar, ‘Ölenler ölsün, kalan sağlar bizimdir’ mantığı ile hareket ederek, 83 milyon vatandaşımızın hayatını riske attı. Vakaların artmasının en büyük sorumlusu iktidardır. İktidar, 83 milyonu değil, koltuklarını, makamlarını, mevkilerini ve saltanatlarını düşünüyor. Ülke bu şekilde yönetilmez. Şehri yönetenlerin ise bir an önce harekete geçmesi lazım. İnsanların yoğun olarak bulunduğu caddelerde maske, sosyal mesafe kontrolü yapılmalı, ateşleri ölçülmeli. Şimdiden tedbir almalıyız, yarın çok geç kalmış olabiliriz.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *