ANASAYFA arrow right Yaşam

Maskeler, ya çenede ya elde ya da kafada

Maskeler, ya çenede ya elde ya da kafada
YAYINLAMA: 16 Haziran 2020 / 22.10
GÜNCELLEME: 17 Haziran 2020 / 12.29
Koronanın yayılmasını engellemek için takılması zorunlu olan maske konusunda tam bir komedi yaşanıyor… Yurdum insanı, maske takmaya yeni boyutlar kazandırarak zekasını konuşturuyor adeta!!!!

Türkiye'deki koronavirüs vakaların yüzde 60'tan fazlasının Orta Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu illerinde görüldüğü ifade edildi. Uzmanlara göre bu hafta sonuna doğru vaka sayısının iki binlere ulaşma ihtimali yüksek. Bu sınırın aşılması durumunda, anormal artışların olduğu illerde sokağa çıkma yasağı dâhil, bazı sınırlamaların uygulanacağı belirtiliyor. Fiziki mesafenin unutulduğu park ve bahçelerin de yasaklanması tartışılıyor.

1 Haziran tarihinde başlayan normalleşme süreci ile birlikte vaka sayılarında artış yaşanmasına karşın Gaziantep de dahil olmak üzere birçok kentte maskesiz dolaşmak yasak oldu. Ancak kent genelinde maskesiz dolaşan vatandaşların yanı sıra bazı vatandaşlar, maskeyi ya çeneye takıyorlar ya ellerine alıyorlar ya da kafalarının üzerine takıyorlar.

Vatandaşlar maske kuralına uymuyor

Ülke genelinde yapılan testlere oranla vaka sayılarında artış yaşanması gözlerden kaçmazken, içerisinde Gaziantep’in de bulunduğu birçok ilde maskesiz dolaşmak yasak hale geldi. Ancak birçok vatandaşımız bu kurala ve yasağa uymuyor. Çünkü bazı vatandaşlar maskeyi çeneye takarken, bazıları eline alıyor ya da kafalarının üzerine takıyorlar. Dolayısıyla Koronavirüs salgınının yayılmasını önleyecek kurallara uymayarak virüsün kendilerine bulaşmalarına ortam hazırlayarak hem kendilerinin hem de başkalarının hayatını tehlikeye atıyorlar.

Sizi sizden daha iyi koruyacak bir yöntem yok

Vaka sayılarının artmasıyla ile ilgili açıklama yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Bu tabloya katkımız büyük. Aşı bulunana kadar; sizi sizden daha iyi koruyacak bir yöntem yok. Lütfen kendimizi, sevdiklerimizi, şehrimizi ve ülkemizi düşünerek kurallara uyalım” dedi. Leyla Adın

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *