ANASAYFA arrow right Yaşam

Maske sorunu bitti, grip aşısı sorunu başladı!

Maske sorunu bitti, grip aşısı sorunu başladı!
YAYINLAMA: 27 Ekim 2020 / 21.12
GÜNCELLEME: 28 Ekim 2020 / 18.38
Tüketici Hakları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Bülent Yılmaz, sağlık kuruluşlarında ve eczanelerde grip aşısı kaosu yaşandığına bir kez daha dikkat çekti

Yılmaz, “Vatandaş parasıyla bile aşıya ulaşamıyor. Almanya 25 milyon doz, İngiltere 30 milyon doz aşı, İran 5 milyon doz aşı aldı, ama Türkiye’ye 1,3 milyon doz aşı geldi. Aşılanmak zorunda olan 7,7 milyon 65 yaş üzeri yurttaşımız ve 10 milyondan fazla kronik hastalığı olan vatandaşımız ne yapacak? Aylarca maske sorunu yaşayan vatandaşlar şimdi de grip aşısı sorunuyla karşı karşıya” şeklinde konuşma yaptı.

Eczanelerde aşı tartışmaları yaşanıyor

Yılmaz, “Kovid salgını artarak devam ederken, bağışıklık sistemini zayıflatacağından ve korona ile karıştırılarak hastanelerdeki yoğunluğun artacağından endişe eden vatandaşlar eczanelere akın ederek, grip aşısı talebinde bulunmaya devam ediyorlar. Ancak çok az sayıda grip aşısının gelmiş olması ve bunun da ancak belirli koşulları taşıyan vatandaşlara verilecek olması sebebiyle, eczanelerde vatandaşlar arasında aşı tartışmaları yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

En az 17-18 milyon doz grip aşısına ihtiyacımız var

Nüfusumuzun yüzde 9,1’ini 65 yaş ve üzeri vatandaşlardan oluşturduğu tespitini yapan Yılmaz, “Bu da yaklaşık 7,7 milyon kişi demek anlamına geliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu 65 yaş üzeri olan herkesin ücretsiz olarak grip aşısı yaptırabilecek. Demek ki bu yaş grubu için grip hastalığı bir risk teşkil ediyor. Bunun yanında en az 10 milyon vatandaşımız da, KOAH, astım, diyabet, kronik kalp hastalığı gibi hastalıklara sahip ve bunların da mutlaka aşı yaptırması öneriliyor. Yani en az 17-18 milyon doz grip aşısına ihtiyacımız var. Buna rağmen 1,3 milyon aşının geldiği söyleniyor. Söyleniyor diyoruz, bakanlık ne yazık ki bu konuda da sağlıklı bir açıklama yapmıyor” dedi.

Gereken miktarda grip aşısının temin edilmesi gerek

Yaşanılan durumun kabul edilemez olduğunun altını kalın harflerle çizen Tüketici Hakları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Bülent Yılmaz, konuşmasını şu şekilde bitirdi: “Aylarca maskeye ulaşmakta sorun yaşayan vatandaşların, şimdi de grip aşısı sorunu yaşıyor. Soruna acilen çözüm bulunmasını ve daha fazla geç kalınmadan gereken miktarda grip aşısının temin edilmesi gerek.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *