ANASAYFA arrow right Güncel

Maske satışı konusunda yeni bir düzenlemeye ihtiyaç var

Maske satışı konusunda yeni bir düzenlemeye ihtiyaç var
YAYINLAMA: 26 Nisan 2020 / 19.57
GÜNCELLEME: 26 Nisan 2020 / 20.12
Gaziantep’te ilk gün eczaneler aracılığıyla 600 bin maske ücretsiz olarak dağıtılırken, her vatandaş 5 adet maske aldı

Eczacı Bülent Yılmaz, eczanelerin yanı sıra cami görevlilerinin ve muhtarlarında de maske dağıtımında görev alması önerisinde bulunurken, “Bazı vatandaşlarımız ne parayla ne de parasız maskeye ulaşamıyor. Bu nedenle maske satışı konusunda yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olduğu açık” dedi.
Önümüzdeki günlerde maske dağıtımında sorunlar yaşanabilir

“Bazı vatandaşlara maske gelmemiş olması da ayrı bir sorun teşkil ediyor” diyen Yılmaz, “Bu vatandaşlarımız ne parayla ne de parasız maskeye ulaşamıyor. Bu nedenle maske satışı konusunda yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olduğu açık. Devletin belirlediği ve sevkiyatını kontrol edeceği bir yöntemle, tüm ülkede isteyene ücreti karşılığında maske satışının yapılmasının bu sorunu çözeceğini düşünüyorum. Aksi takdirde eczanelerimizde ücretsiz maske dağıtımında önümüzdeki günlerde daha büyük sorunlar yaşanabilir” ifadelerini kullandı.
Eczacılar hiçbir karşılık beklemeden fedakarca çalışıyor
Tüm eczacıların hiçbir maddi karşılık beklemeden maske dağıtımında fedakârca görev aldığını ve ilk gün 1000 adet maske dağıttığını söyleyen Yılmaz, “Biz eczacılar, bu zor günde aksatmadan hizmeti sürdürmeye devam ediyoruz. Mesafeyi korumak için aldığımız önlemlerin yanında, eczanelerimize başvuran vatandaşlar için de teması azaltmak için önlemler alıyoruz. Eczane çalışanlarımızın da korunmaları için hem koruyucu ekipmanlar kullandırıyoruz hem de sık aralıklarla bu konuda eğitimler veriyoruz. Ancak maske dağıtımı ne yazık ki asli görevimiz olan ilaç ve eczacılık hizmetinde aksamalara neden oluyor. Günlerdir maske bekleyen vatandaşların bir anda eczanelere hücum etmesi, ilaç ve eczacılık hizmetini aksatmış ve bu durum yeni bir bulaşma riski oluşturmuştur” şeklinde konuştu.
Maske dağıtımında cami görevlileri ve muhtarlar da görev almalı
Ülke genelinde 27 bin civarında eczane olduğunu kaydeden Eczacı Bülent Yılmaz, maske dağıtımında imamların ve muhtarlarında görev alması gerektiğini ifade ederken, konuşmasına şöyle devam etti: “Ülkemizde 27 bin dolayında eczane varken 90 binden fazla camii var. Yani camiye ulaşmak, eczaneye ulaşmaktan çok daha kolay. Eczane olmayan kimi yerleşim yerlerinde bile cami var. Malum, camilerimiz de virüsün bulaşma riski sebebiyle kapalı durumda. Bu nedenle cami görevlileri aracılığıyla maskelerin vatandaşa ulaştırılması hem çok daha kolay hem de eczanelerin ilaç ve eczacılık hizmetlerini aksatmadan sürdürmesi açısından daha doğru olur. Muhtarlarımızın ve cami dernek yöneticilerimizin de bu dağıtımda görev almaları ile bu hizmet çok daha hızlı verilebilir ve çok daha fazla sayıda vatandaşımıza maskelerin ulaşması sağlanabilir.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *