ANASAYFA arrow right Güncel

Maske kullanımına ve mesafeye dikkat edeceğiz

Maske kullanımına ve mesafeye dikkat edeceğiz
YAYINLAMA: 02 Haziran 2020 / 17.25
GÜNCELLEME: 02 Haziran 2020 / 17.25

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kent genelinde 15 ve 18 Mart tarihleri arasında İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlayan genelge ile kapatılan bir kısım iş yerleri ve Alışveriş Merkezleri, 1 Haziran tarihinden itibaren açıldı. Normalleşme kapsamında açılan AVM’lere gitmek için insanlar sabaha saatlerinde kapıda bekledi. Normalleşme takvimi kapsamında açılan AVM’ye gelen herkesin girişte ateşi ölçüldükten sonra alındı ve maske uyarısı yapıldı.  

‘Gelen müşteriler de tedbir almalı’

Görüştüğümüz AVM esnafı alınan karardan memnun olduklarını dile getirdi. Tedbirler nedeniyle 3 ay boyunca çalışmadıklarını dile getiren esnaf, “Tedirgin olduğumuz anlar var. Ama biz çalışmaya alıştık. 3 aydır evdeyiz. Bakım ve makyaj ürünleri satıyoruz. Biz şirket olarak tedbirimizi aldık. Denemek amacıyla müşterilerimizin kullandırdığı ürünler vardı. Bu ürünleri de kaldırıyoruz. Biz tedbir alacağız, alıyoruz da. Maske kullanımına ve mesafeye dikkat edeceğiz. Ancak gelen müşterilerin de tedbir alması gerekiyor” dedi.
Normalleşme kapsamında AVM’lerin açılmasını doğru bulduğunu söyleyen bir diğer esnaf ise, 3 ay boyunca çalışmadıklarını ve evde sıkıldıklarını dile getirdi. 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *