ANASAYFA arrow right Yaşam

Mars’a ilk gidecek insanlar muhtemelen ölecek

Mars’a ilk gidecek insanlar muhtemelen ölecek
YAYINLAMA: 26 Nisan 2021 / 14.52
GÜNCELLEME: 26 Nisan 2021 / 19.26
‘Kızıl gezegen’ olarak da bilinen Mars’a şu ana kadar sadece insansız araçlar gönderilebildi.

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi'nin (NASA) hedefi, Mars gezegeninde bir koloni kurmak. Bunun için çalışmalarını sürdüren NASA, milyarder girişimci Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX ile ortak çalışmalar yürüterek milyarlarca dolarlık yatırım yapıyor.

Mars’a koloni kurma hayalini daha önce de çeşitli şekillerde dile getiren Elon Musk, konuk olduğu bir canlı yayında Mars öncüleri olacak insanların muhtemelen öleceğini belirtti.

SpaceX’in bir gün Mars’ta ticari turizmi gerçekleştireceğinin de altını çizen Musk, "muhtemelen başlangıçta bir grup insan ölecek" dedi.

NASA ile ortak çalışan Musk'ın şirketi SpaceX, Mars görevi için krtik önem taşıyan ve Ay yörüngesine kurulacak uzak üssü için de anlaşma imzalamıştı.

2024 yılında Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX’in Falcon Heavy roketi ile ilk parçaları Ay’ın yörüngesine taşınacak olan uzay istasyonu Ay görevlerindeki astronotlara ev sahipliği yapacak.

Bu uzay limanı Ay’ın yörüngesinde dönecek ve ‘derin uzaya ve Ay yüzeyine açılan bir kapı’ görevi görecek. Eylül 2017’de imzalanan anlaşma, ilk insanlı Mars görevi için de kullanılacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *