ANASAYFA arrow right Güncel

Maliyetlerimiz azaldıkça üretim ve rekabet gücümüz artacak

YAYINLAMA: 27 Ocak 2023 / 21.46
GÜNCELLEME: 27 Ocak 2023 / 21.46
Serbest piyasadaki elektrik tavan fiyatına indirim yapılmasından sonra BOTAŞ, sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan doğalgazın toptan satış fiyatında indirim yapıldığını duyurdu. Büyük sanayi kuruluşları tarafından kullanılan doğalgazın toptan satış fiyatında yüzde 13,3 ila yüzde 17,22 arasında indirime gidildi.

Serbest piyasadaki elektrik tavan fiyatına indirim yapılmasının ardından sanayi kuruluşları tarafından kullanılan doğalgazın toptan satış fiyatında yüzde 13,3 ila yüzde 17,22 arasında indirime gidilmesi sanayici tarafından olumlu karşılandı.

İndirim memnuniyet verici ve devamını bekliyoruz

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, “Sanayide serbest piyasadaki elektrik tavan fiyatına gelen indirimden sonra doğal gazın toptan fiyatına gelen indirim memnuniyet verici ve devamını bekliyoruz. Maliyetlerimiz azaldıkça üretim ve rekabetimiz artacak. Emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İndirimlerin devam edeceği sinyali üretimin, istihdamın ve ihracatın devamlılığı için çok kıymetli

Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Tuncay Yıldırım, “Serbest piyasada elektrik tavan fiyatı 3650 TL/MWh’ye düştü. EPDK'nın elektrik üretim maliyeti düşüşlerini piyasaya yansıtması ve indirimlerin devam edeceği sinyalini vermesi, üretimin, istihdamın ve ihracatın devamlılığı için çok kıymetli” ifadelerini kullandı. Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *