ANASAYFA arrow right Yaşam

Maliyet altı akaryakıt satışlarının anlık denetimleri artırılmalı

Maliyet altı akaryakıt satışlarının anlık denetimleri artırılmalı
YAYINLAMA: 18 Ocak 2021 / 20.35
GÜNCELLEME: 18 Ocak 2021 / 20.35

Silici’ adı verilen Cumhuriyet tarihinin en büyük ‘Akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığı’ operasyonuna tam destek verdiklerini açıklayan GABDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necmi Alpay, gerçekleştirilen operasyonla, özellikle sektöre dışarıdan giren, asıl işi akaryakıt olmayan, iş ve işlemleriyle sektörü kirleten ve kamuoyunda itibarını zedeleyerek kötü anılmasına neden olan kaçakçıların ipliğinin pazara çıkarıldığını vurguladı.

Bu operasyonu önemsiyor ve destekliyoruz

Alpay, yıllardır yerelde ve ülke genelinde bu işi namusu ve şerefiyle yapanların mücadelesinin bu operasyonla kısmen sonuç verdiğini belirtti. “Bu operasyonu, uzun bir zamandır devletimizin vergisini çalarak haksız kazanç elde eden, yatırım yapmadan, emek harcamadan, istihdam sağlamadan asalaklar gibi sektörden beslenen bu hırsız ve arsızların sektörden temizlenmesi ve sektörümüzün hak ettiği saygıyı yeniden kazanması açısından önemsiyor ve destekliyoruz” diye açıklamada bulundu. 

Alpay, “Dağıtıcı kriterlerinin daha kurumsal ve sorumluluk taşıyan teminatlı bir yapıda belirlenmesini,

devlet hazinesine en fazla katkı sağlayan sektörlerden biri olması nedeniyle bazı kuralların piyasaya giriş engeli olarak değerlendirilmemesini, yazarkasa ve otomasyon sistemlerinin denetiminde etkinliğin artırılması yanında bu sistemleri piyasaya tedarik eden kişi ve kuruluşların akredite edilerek yasal yükümlülüklerinin belirlenmesini ve piyasada çok yüksek oranlarda indirimlerle sürekli olarak yapılan maliyet altı akaryakıt satışlarının anlık denetimlerinin artırılmasını istiyoruz” dedi.

18’lik yüksek oranlı KDV’nin yüzde 8 çekilmesi gerekiyor

Akaryakıtta vergi kaçakçılığı sorununun yıllardır mağdur tarafı olan sektör temsilcileri açısından bu operasyonunun ülke ekonomisinin bu nedenle uğradığı zararın önlenmesine büyük bir katkı sağlayacak olması bakımından son derece önemli olduğunun altını çizen Alpay, “Fatura ticaretine ve mali hafızaya müdahale içeren tüm yasadışı faaliyetleri engelleyecek vergisel düzenlemeler yanında özellikle sektörün bu sorunlarla karşılaşmasının ana nedeni olan yüzde 18’lik yüksek oranlı KDV’nin yüzde 8 çekilmesi ve yazar kasaya bilgi aktaracak araç bilgi modülünün bir an önce tüm araçlara monte edilmesinin çok kısa bir süre içinde hayata geçirilmesini beklediğimizi özellikle belirtmek istiyoruz. Bu yönde birçok defa raporlar hazırlayarak ilgili makamlar nezdinde girişimlerde bulunduk ve bulunmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi. Fatma Karabacak

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *