ANASAYFA arrow right Güncel

Mali müşavirlerin hizmet odaklı yaklaşımı firmalar açısından olumlu sonuç doğurur

YAYINLAMA: 26 Ocak 2023 / 22.16
GÜNCELLEME: 26 Ocak 2023 / 22.16
Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Çelikbaş, “Sermayesi emek ve bilgi olan müşavirlerin, hizmet vermiş olduğu müşterilerinden, hak etmiş olduğu ücreti düzenli şekilde tahsil edememeleri onlara büyük sıkıntı yaşatıyor” şeklinde konuştu.

Ekonominin içinde bulunduğu enflasyon ortamında satın almada büyük oranda değişiklikler olduğu tespitini yapan Çelikbaş, “Ekonomin çarklarının yürümesinde her zaman firmaların yanında olan Mali Müşavirlerinde almış oldukları ücret de asgari ücret tarifenin üzerinde olması kaçınılmaz. İstihdam ve yatırım kararlarında firmalara geleceğe dönük planlama yaparken en büyük destekçileri ve yardımcıları olan mali müşavirlerin her zaman destek olması kaçınılmaz” açıklamasında bulundu.

Mali müşavirlerden hizmet odaklı yaklaşımın her zaman firmalar açısından olumlu sonuç doğuracağını vurgulayan Çelikbaş, “İyi bir mali müşavir almış olduğu ücretin hakkını fazlasıyla firmalara kat ve kat kazandırır. Firmaların mali müşavirlerini seçerken fiyat olarak ne kadar ucuz değil de hizmet odaklı liyakat sahibi mali müşavirler ile çalışmaları kaçınılmaz. Ekonominin kaydını tutan ve mali danışmanlık yapan, memleketin her köşesinde hizmet sunan, mali müşavirler canlı ve dinamik bir Türkiye için çalışıyor. Kaliteli hizmet sunarak, işletmelerimizin gelişimine katkı vererek, güvenilir işletme danışmanlığı vizyonumuzla ülkemize ve işletmelerimize hizmet vermekteyiz” ifadelerini kullandı.

Açıklanan ücret tarifesi altında hizmet veren ve mali müşavirlik ruhsatını üçüncü kişilere kullandırmak yoluyla haksız rekabet ortamı oluşturarak mali müşavirlik hizmeti verenlere karşı Gaziantep Mali Müşavirler Odası olarak taviz vermeden disiplin soruşturmalarına devam ettiklerini sözlerine ekleyen Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Çelikbaş, konuşmasını şöyle bitirdi: “Unutulmamalıdır ki; Mali Müşavirler devlet ile mükellef arasında köprü görevi gören bir meslek grubudur. Kayıt dışı ekonomi ile mücadele, toplumda vergi bilincinin artması, ancak bizlerin eliyle çözüme kavuşacak.” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *