ANASAYFA arrow right Yaşam

“Makamları, Atatürk’e borçlusunuz”

“Makamları, Atatürk’e borçlusunuz”
YAYINLAMA: 19 Mayıs 2021 / 20.44
GÜNCELLEME: 19 Mayıs 2021 / 21.03
CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle Demokrasi Meydanında yapılan Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını anma töreninde yaptığı açıklamada, “Makamlarını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve Milli Mücadele kahramanlarına borçlu olduklarını unutmasınlar” dedi.

Uçar, 19 Mayıs’ın ulusal Kurtuluş Savaşının başlangıcının mihenk taşı olduğunu vurguladığı konuşmasında kutlama törenlerine katılmayan mülki amirlere, Cumhur İttifakı belediye başkanlarına ve il başkanlarına sert sözlerle yüklendi.

CHP İl Başkanı Uçar konuşmasını şu sözlere sürdürdü: “Bugün Ulu Önder Atatürk’ün Samsuna çıkışının 102. yıl dönümü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs günü Bandırma vapurundan Samsun’a ayak basarken orduları dağıtılmış, toprakları sömürgeci güçlere teslim edilmişti.

Ulu Önder Atatürk bu şartlar altında dahi yılmadan, cesaretle Cumhuriyet ve Bağımsızlığı inşaa etmek için ilk meşale ateşini Samsun’da yaktı.

Ancak ne yazık ki Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına adım atarken Cumhuriyetimizin değerlerini tamamen ortadan kaldırmak isteyen bir siyasi iktidarla karşı karşıyayız. Siyasi iktidar hedeflerine ulaşmak için her türlü yola başvurmaktan çekinmemektedir.

Cumhuriyetimiz 2. yüzyılına adım atarken Türkiye ve Gaziantep’i yönetenler; Valiler,  kaymakamlar, Cumhur İttifakı Belediye Başkanları milli bayramlarımızı kutlamaktan, Atatürk’ün manevi huzuruna çıkmaktan imtina etmekteler. Bu zat-ı muhteremler makamlarını Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadelede cumhuriyet ve bağımsızlık uğruna şehit düşen kahramanlara borçlu olduklarını sakın ha unutmasınlar.

Milli Bayramlarımızı kutlamaktan imtina eden, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşım mesajları ile geçiştiren Vali ve Belediye Başkanlarını kınıyorum. Onları Gaziantep halkının vicdanına havale ediyorum. Gazianteplilerin ilk seçimde bu zat ı muhteremlere gereken dersi vereceğinden hiçbir şüphem yoktur. İnşallah ilk seçimde milletimiz iktidarda bulunanlara gereken dersi verecek ve ülkemiz Millet İttifakı iktidarında özlediğimiz günlerine kavuşacaktır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *