ANASAYFA arrow right Güncel

Mahallemizin daha güzel ve yaşanılabilir olması için çalışıyoruz

Mahallemizin daha güzel ve yaşanılabilir olması için çalışıyoruz
YAYINLAMA: 15 Mayıs 2022 / 20.03
GÜNCELLEME: 15 Mayıs 2022 / 20.03
Alleben Mahalle Muhtarı Murat Alkava, mahallenin sorunlarını gazetemize anlattı.

Mahallenin sorunlarını ve sıkıntılarını çözmek için canla başla çalıştıklarını belirten Alkava, “Mahalle halkına hizmet için varız. Gece-gündüz demeden onların yanındayız. Mahallemizin daha güzel ve yaşanılabilir bir semt olması için çalışıyoruz, ama belediyelerimizin desteklerini bekliyoruz” dedi.

8 mahallenin ortak talebi olan pazaryeri istiyoruz

Alkava, “Bayazhan’ın arkasında bulunan alanın pazaryeri olmasını talep ettik. Bu talep sadece Alleben mahallesinin değil, aynı zamanda Kavakalık, Bahçelievler, Akyol, Kozanlı, Bey, Şahveli mahallelerinin de talebidir. Söylediğimiz alan mahallemizin pazaryeri ihtiyacını karşılayabilecek bir konumda. Dolayısıyla 8 mahallenin ortak talebi olan bir ihtiyacımızı 3 ay önce dilekçe ile Büyükşehir Belediyesine bildirmemize rağmen şu ana kadar olumlu bir dönüş alamadık” ifadelerini kullandı.
Elektrik kabloları aşağıya sarktığı için büyük tehlike saçıyor

Ağaçların yüksek olması nedeniyle kesilmek zorunda kalındığını kaydeden Alkava, “Ağaçların boyları çok yüksek olduğundan her sene kesmek zorunda kalıyoruz. Dolayısıyla ağaçların şeklinin değiştiğini ve ömrünün azaldığını hissediyoruz. Yaz aylarında trafo patlamalarını çok fazla yaşıyoruz. Bunun sonucu olarak ise elektrik akımının yüksek ya da düşük voltajlı olması nedeniyle elektronik aletler bozulabiliyor. Bozulma sonucunda da büyük mağduriyetler yaşanabiliyor. Mahallenin bir bölümünde elektrik kabloları yerin altına alınırken, diğer kısımları halen alınmayı bekliyor. Bu direkler yaklaşık 50 yıllık. Elektrik kabloları aşağıya sarktığı için büyük tehlike saçıyor. Bu sorununda bir an önce çözüme kavuşturulmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.
Mahallemize daha fazla devriye ekiplerinin gezmesini istiyoruz

Araçların düzensiz park etmesinin sorun yarattığını sözlerine ekleyen Alkava, “Bulunduğumuz alandaki yol tek şerite düşmesine karşın araçlar sağlı-sollu araç park ettiğinde sorunlar yaşanıyor, insanlar evine girmekte zorlanıyor. Hatta bazen istenmeyen olaylarla bile karşılaşabiliyoruz. Bu sorun nasıl çözülecek bilmiyoruz, ancak çözülmesi elzem konulardan biri haline geldi. Ayrıca mahalle hırsızlık olaylarında artış var. Emniyet teşkilatı bu konuda elinden gelen çabayı gösterdiğini biliyoruz, ama yetersiz. Sonuç olarak mahallemize daha fazla devriye ekiplerinin gezmesini istiyoruz” diye belirtti. Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *