ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Mahalleli sokağa döküldü

Mahalleli sokağa döküldü
YAYINLAMA: 23 Eylül 2022 / 14.28
GÜNCELLEME: 23 Eylül 2022 / 14.28
Asfaltlama çalışmalarını yerinde incelemek için Vatan Mahallesine giden Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, çevre halkından yoğun ilgi gördü. Büyükşehir Belediye başkanı Celal Doğan, asfalt çalışmalarını yerinde incelemek için gittiği vatan mahallesine, coşkuyla karşılandı. Mahalle halkı, kalabalıkta Doğan’a bile bir derdini anlatmanın zor olacağını önceden tahmin etmiş olsa gerek ki sorunlarını yazılı olarak vermeyi tercih etti.

Hem kutladı hem de hizmet istediler

Bazı vatandaşlar doğanın eline yazılı küçük notlar tutuştururken, bir kısmı da çocukların eline tutuşturduğu pankartlara çöp kutuları istiyoruz, mahallemize hizmet bekliyor şeklinde sorunlarını anlattı. Pankartların bir kısmı vatandaş sorunlarını anlatmak için kullanılırken, bazı vatandaşlar da “en büyük başkan Doğan” şeklinde yazılı kutlama ve teşekkür için pankart açtı.

370 km yol yapılacak

Şahinbey ilçesi Fırat ve vatan mahallesini birleştiren Şehit Mehmet caddesi üzerindeki Asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyen Doğan, iki ekiple asfaltlama çalışması yaptıklarını belirtirken, “Ekiplerimizden bir kışın ağır şartlarından etkilenen ana caddelerdeki asfaltlanmayı yapıyor. Bu bölgede hem ilk defa Asfaltlama yapılacak yerler hem de yenilenecek alanlar var. Belediye ekipleri bu bölgede asfaltsız en ufak bir bölge kalmadan tümünü tamamlayarak çıkartacaklardır” diye konuştu.

Belediye başkanlarının asli

görevidir hizmet yapmak

370 km yol yapmayı planladıklarını, bu nedenle ağustos başından itibaren çalışmalarını katına çıkacağını ifade eden Doğan, “Aybaşından itibaren yeni asfalt devreye girecek. Yeni pratiğimizin saatlik üretimi 160 ton. Oda devreye girdiği zaman iki ekiple bir çalışmaya devam edeceğiz. Şehitkamil ve Şahinbey de azami noktaya varacak şekilde bu yıl 370 km yol yapmayı düşünüyoruz. Bu üç ekiple Gaziantep’te ekimin ortalarına kadar büyük çapta yapabilecek her noktada vatandaşın asfaltı tamamlanacaktır” şeklinde açıklama yaptı.

Başka bir şehrimiz ve ülkemiz yok

İnsanların temiz ve bakımlı caddeler en doğal hakkı diyen Doğan, “İlgiyi görüyorsunuz, insanlar temiz cadde ve sokakların olmasını, çöp konteynırları ve çöp kutuları olsun, burada Çöpçü olsun istiyorlar. Buda onların en doğal hakkıdır. Biz belediye başkanlarının asli görevleri hizmet yapmaktır. Büyükşehir belediye başkanlığının olanakları dahilinde her iki ilçede yapılması gereken yere katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Bizim başka bir şehrimiz, başka bir ülkemiz yok. Olanaklarımız halinde vatandaşlarımızı mutlu etmek bizim görevimiz. Şu anda yanımda vatan mahallesi Ve Fırat mahallesi olmak üzere iki mahalle muhtarı bulunuyor. Bu iki arkadaşımızın da gösterecekleri yerleri bizim ekiplerimiz en ufak yer kalmaksızın Asfaltlama çalışması yapacak” diye konuştu.

Yetişilemeyen yerlerde yardımcı oluyoruz

Büyükşehir belediyesinin sorumluluğunda olmayan yerleri daha saklıyorsunuz denildiğinde Doğan şu yanıtı verdi: “Bunu bir polemik konusu yapmak istemiyorum. Herkesin kendi işini yapmasında tabii ki çok büyük fayda var. Ama insanların yetişemediği yerlerde asli görevimiz olmamasına rağmen yardım etmek insani görevimiz. Ahlaki olarak yapmaya çalışıyoruz bunu.” Narlı tepe mahallesine bir vatandaş da mahallenin toz duman içinde olduğunu, kendi mahallelerinde asfaltlanmasını istediklerini söyledi. Vatandaşın serzenişini haklı bulan Doğan, “Asfalt yapmak zaman istiyor. Niye buraya geldik? Tabii ki yapmak için. Sen şikayetinde %100 haklısın, en kısa zamanda sen de bu güzelliği mahallende yakalayacaksın” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *