ANASAYFA arrow right Güncel

Mahallede uyuşturucu satışı yüzde 40 arttı

YAYINLAMA: 05 Ekim 2022 / 21.37
GÜNCELLEME: 05 Ekim 2022 / 21.53
50 bin nüfusa sahip Bekirbey Mahallesi’nde okuldan doğalgaza, hırsızlıktan uyuşturucuya kadar birçok sorun var. Mahalleli sorunların bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyor

Mahallenin sorunlarını Sabah’a anlatan Bekirbey Mahalle Muhtarı Latif Sülüker, mahallede doğalgaz alt yapısı olmasına karşın halen evlerde doğalgaz bağlanmadığını, insanların mağdur olacağını dile getirdi.

Uyuşturucu kullanım yaşı 10’a kadar düştü

Uyuşturucu kullanım yaşının 10’a kadar düştüğünü satışının ise yüzde 30-40 civarında arttığını vurgulayan Sülüker, satışın artmasını Suriyelilere bağladı. “Suriyeliler, uyuşturucuyu hem getiriyor hem de satıyor. Vatandaşın çocuğunu zehirliyor. Uyuşturucu satanların isimlerini ve adreslerini bildirmemize rağmen herhangi bir önlem alınmıyor. Daha çok ateş-buz ve Jamaika türü uyuşturucular satılıyor. Genellikle gram olarak satılıyor, yakalanan kişi ‘İçiciyim’ diyor. Ayrıca kentsel dönüşümde boşaltılan evler hırsızların ve uyuşturucu kullanıcılarının yaşam yuvası haline gelmiş. Bir an evler bu evlerin yıkılmasını istiyoruz” çağrısı yaptı.

Hırsızlık had safhaya çıktı

Hırsızlığın had safhada olduğunu vurgulayan Muhtar Sülüker, “Güvenlik güçleri hırsızları yakalıyor, adliye veya emniyete götürüyor ama ellerini kollarını sallayarak çıkıyorlar. Halkımız geceleri çocuklarını sokağa bırakamıyor, fırına veya bakkala gönderemiyor. Günlük hırsızlık yaşanıyor. O nedenle mahalle sakinleri çok tedirgin. Hırsızlık tüm mahallerin ortak sorunu. Dolayısıyla cezaların ağırlaştırılmasını, yakalandığında en az 5 ay hapiste kalmadı, güvenlik güçlerinin yetkileri arttırılmalı” önerisinde bulundu.

Mahallemizin doğalgazının çekilmesini ve evlere bağlanmasını istiyoruz

‘Mahallemize doğalgaz bağlanmasına yönelik onay 3 ay önce verildi, ama bir türlü çalışmalar başlamadı’ Sülüker, “Bir an evvel mahallemizin doğalgazının çekilmesini ve evlere bağlanmasını istiyoruz. Hatta 2 ve 6 nolu sokaklara doğalgaz verildi, lakin diğer 8-10 sokağın hiçbirine ne kazma vuruldu ne de doğalgaz bağlandı. GAZDAŞ ile görüşmemizde ‘Bizim kazacak ekibimiz yetersiz, ekip talebinde bulunduk’ diyorlar, fakat ne gelen var ne de giden” şeklinde konuştu.

Metruk binalar yıkılmalı

Mahallenin seçmen sayısının 3 bin ama nüfusunun Suriyelilerle beraber 50 bin civarında olduğunu kaydeden Sülüker, birçok sorunları bulunduğunu belirtti. “Mahallemizde 3 bin dolaylarında öğrenci olmasına rağmen hem ilkokul hem ortaokul hem de lisemiz yok. Okul olmayınca öğrenciler diğer semtlerdeki okullara gitmek zorunda kalıyorlar. Yetkililerle defalarda okul meselesini görüşmemize karşın herhangi bir olumlu dönüş alamadık. ‘Biz yer yok’ diyorlar, ancak yerimiz mevcut. Vatandaşı mağdur etmemek şartıyla kentsel dönüşüm alanı içerisinde bulunan evleri istimlak yaptırırız” ifadelerine yer verdi.

Elektrik kablolarının yer altına alınmasını isteyen Bekirbey Mahalle Muhtarı Latif Sülüker, konuşmasını şöyle tamamladı: “Elektrik arızalarında anında müdahale ediliyor, ancak kabloların yer altına alınması bizler için daha iyi olacak. Ayrıca 8 aydan beri internetimiz yok ve vatandaştan her ay abone parası alınıyor. Bunu defalarda dile getirdik, lakin çözüm bulunmadı. Muhtarlıklar devlet ile vatandaş arasında bir köprü vazifesi görür. Milletvekilleri bu köprüyü bilmiyor. Vatandaşın oyunu alıp Ankara’da oturmak siyasetçilik değil. Önemli olan halkın sorunlarıyla ilgilenmek.” Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *