ANASAYFA arrow right Güncel

Mahallede cayır cayır madde satıyorlar

Mahallede cayır cayır madde satıyorlar
YAYINLAMA: 01 Ağustos 2022 / 21.43
GÜNCELLEME: 01 Ağustos 2022 / 21.43
Gaziantep’in en eski mahalleri arasında yer alan Hacıbaba’da yaşayan vatandaşlar, uyuşturucu kullanım ve satımından asayiş olaylarına, hırsızlıktan çevrenin kirliliğine kadar birçok sorun olduğunu dile getirdi, sokağa çıkmaya korkar hale geldiklerini belirtti

Kentin en eski mahallerinden Hacıbaba’da uyuşturucu, hırsızlık ve asayiş olayların artış yaşanmaya başladı. Mahalle sakinleri, gece sokağa çıkmaya korkar hale geldi. Uyuşturucu satımı, kullanımı ile birlikte silahlanmanın 15 yaşına kadar düştüğünü ileri süren mahalleli, bekçilerin geceleri mahallede çok fazla gezmediklerini, çocukların oyun oynayabileceği bir parkın olmadığını, her tarafın betonlaştırıldığını, pazar yerlerinin bulunmadığını dile getirdi, bir postane açılmasını istedi.

Hırsızlardan dolayı kapımızı açık bırakamıyoruz

40 yıldan Hacıbaba Mahallesi’nde ikamet ettiğini ifade eden Jale Kazoğlu, “Sokağımızda hırsızlık olayı yaşandı. Geçmiş dönemlerde hiç hırsızlık olayı yaşanmazken, son 6 ayda artış göstermeye başladı. Hırsızlardan dolayı kapımızı açık bırakamıyoruz. Yetkililerin Hacıbaba’daki yaşanan sorunları çözmelerini istiyoruz. Çünkü çocuklarımızı okula göndermeye korkuyoruz” ifadelerine yer verdi.

15 yaşında çocukların ellerinde uyuşturucu, sigara ve belinde silah rahatlıkla görülebilir

Rıdvan Kazoğlu, “Gecenin ilerleyen saatlerinde 5-6 çocuk bağırıyor, yüksek sesle konuşuyorlar. 15 yaşında çocukların ellerinde uyuşturucu, sigara ve belinde silah rahatlıkla görülebilir. Sokaklarda hiçbir doğal güzellik yok. Yol kenarında ağaç var, ancak meyvesiz. Bir olay yaşandığında güvenlik güçleri yarım saatte geliyor. Sıkı bir denetim yapılmıyor. Aşağıda yolun yapılması bile 5 yıl sürdü. Parkımızı, kaldırım taşı ile döşediler, çay içilecek veya oturacak bir yeşillik alan yok. Yani mahallemizde her yer betonlaştı” şeklinde konuştu.

Cebinde 50 TL olsun, her yerde uyuşturucu bulabilirsin

Mahallede uyuşturucunun kolay şekilde bulunabildiğinin altını çizen Kazoğlu, “Cebinde 50 TL olsun, her yerde uyuşturucu bulabilirsin. Asayiş olayları da çok fazla. Çok fazla polis ve ambulans sireni duyabilirsiniz. Haftada en az bir veya iki kez kavga yaşanıyor diyebiliriz. Geçen hafta hırsızlık yaşandı. Bekçiler sık dolaşmıyor, market, bakkal ya da fırın gördüklerinde oturuyorlar. Denetim hiç yok. Mahallemizin çevre güzelliğine önem versinler ve sıkı bir denetim yapılmasını istiyoruz. Rahat şekilde mahallede ve sokakta gezelim” şeklinde konuştu.

Küçük bir parkımız vardı, ancak betonlaştırdılar

Recep Sancakoğlu, 50 yıldan Hacıbaba mahallesinde ikamet ettiğini söyledi. “Gaziantep’te en gelişmemiş mahalle Hacıbaba. Örneğin; aşağıdaki yolun yapılması için dört yıl bekledik. Yıllarca toz-toprak içerisinde kaldık. 4 yıldan beri beklediğimiz yolu bir günde yaptılar. Bürokratlar, Hacıbaba’ya hiç uğramıyor. Küçük bir parkımız vardı, ancak betonlaştırdılar, yeşil alan hiç yok” serzenişinde bulundu.

İnsanlar başına bela almamak şikâyet edemiyor

‘Mahallede cayır cayır madde satıyorlar’ diyen Sancakoğlu, “Gece 00:00’dan sonra yetkililer gelirse her şeyi gözleriyle görürler. İnsanlar başına bela almamak şikâyet edemiyor. Son zamanlarda hırsızlık arttı. Evin kapısı bile çalmaya başladılar. İnsanlar huzur içerisinde yaşamalı” diye konuştu.

Yetkililerin Hacıbaba mahallesine bir an önce el atmasını bekliyoruz

Mustafa Yiğit, “Geçmiş dönemlerde mahallemiz çok güzeldi, birlik, beraberlik ve dayanışma vardı, lakin 5 yıldan beri mahallemiz kötüye gidiyor. Birçok insan göç etti. Çocukların oyun oynayabileceği spor alanı ve park yok. Pazar yerimiz vardı, yıktılar, bizleri her şeye mahrum bıraktılar. Mahallemizin parkını ve pazarının yeniden yapılmasını istiyoruz. Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaşması için spor tesisi yapılmalı, sokakların temizlenmeli. Hacıbaba mahallesi zor günler geçiriyor, yetkililerin bir an önce el atmasını bekliyoruz” çağrısı yaptı. Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *