ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Mahalle muhtarlarının yanlış uygulama yaptığı anlaşıldı

Mahalle muhtarlarının yanlış uygulama yaptığı anlaşıldı
YAYINLAMA: 05 Ocak 2021 / 13.29
GÜNCELLEME: 05 Ocak 2021 / 13.29

Bu konuda dedikodu ve menfi propaganda yapanlar hakkında kanuni işlem yapılacak. Geçen sayılarımızda ruhsatsız silahların toplanmasıyla ilgili olarak verdiğimiz haberde, silahlarını 15 gün içinde teslim edecek olanların cezalandırılmayacağı bildirilmişti. Haberde ayrıca, mahalle muhtarları, ihtiyar heyetleri ve mahallelerde oluşturulan ekipler tarafından evlere gidilerek durumun teker teker bildirilmeye başlandığını, vatandaşların uyarılarak ruhsatsız silahlarının teslim edilmesi istenmişti.

İlgililer tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre bu tür bir uygulama yanlıştır. Sıkıyönetim Komutanlığı böyle bir emir vermemiştir. Huzur ve güven ortamı içinde vatandaşların buldukları patlayıcı madde ve silahları güvenlik görevlilerine teslim etmeleri gerekmektedir. Vatandaşları kapı kapı gezerek uyarmak suretiyle rahatsız etmeleri doğru değildir, yasaktır.

Muhtarlar tarafından yanlış anlaşılan ve yanlış uygulanan bu durumun derhal düzeltilmesi gerekmektedir. Huzur ve güven ortamı içinde vatandaşlarımızın kendilerine düşen görevi yapması, ruhsatsız silah ve kesici madde taşıyanların güvenlik görevlilerine bildirilerek yardımcı olunması gerekmektedir. Bu konuda dedikodu yapanlar ve menfi propaganda yapanlar hakkında kanuni işlem yapılacaktır

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *