ANASAYFA arrow right Dünya

Maduro: “Bize kimse ültimatom veremez”, Trump: “Askeri bir operasyon olabilir”

Maduro: “Bize kimse ültimatom veremez”, Trump: “Askeri bir operasyon olabilir”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.25
Venezuela'da Ulusal Meclis lideri Guaidó'nun kendini devlet başkanı ilan etmesinin ardından başlayan gerginlik sürüyor.
Venezuela'da Ulusal Meclis lideri Guaidó'nun kendini devlet başkanı ilan etmesinin ardından başlayan gerginlik sürüyor. Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Avrupa ülkelerinin erken seçim için dayattığı 3 Şubat ültimatomuna uymadı.
Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya, Portekiz, Hollanda ve Belçika, Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro'ya ülkede erken seçim yapılması için 3 Şubat 00:00'a kadar süre tanımıştı.
Süre dolduktan sonra İspanya merkezli La Sexta televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Maduro, "Her şey kuzeydeki emperyalist ve Batılı müttefiklerinin çılgınlık ve saldırganlık derecesine bağlı" dedi ve ekledi:
"Biz sadece ülkemizde yaşıyoruz ve kimsenin iç işlerimize karışmasını istemiyoruz. Ülkemizi korumak için de kendimizi koruyoruz.
"Bize kimse ültimatom veremez. Venezuela'dan gitmek isteyen olursak gidebilir. Venezule Avrupa Birliği'ne de bağlı değil. Avrupa Birliği daha önce seçim sürecini tamamlamış bir ülkeye neden yeniden sandığa gitme çağrısında bulunur ki? Bunun tek nedeni seçimlerin onların sağ kanattaki müttefikleri tarafından kazanılmaması."
Trump'tan 'askeri seçenek' açıklaması
Öte yandan CBS'te yayınlanan "Face teh Nation" programına konuşan ABD Devlet Başkanı Donald Trump ise bundan aylar önce Venezuela Devlet Başkanı Maduro'nun görüşme teklifini reddettiğini söyledi ve protestoları kastederek sürecin zaten çoktan ilerlemiş olduğunu kastetti.
Trump, Venezuela'daki süreçle ilgili olası bir askeri operasyonun da "seçenek" olduğunu söyledi. (PT) bianet
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *