ANASAYFA arrow right Güncel

Madımak Oteli’ne düşen ateş yüreğimizi dağlamaya devam ediyor

Madımak Oteli’ne düşen ateş yüreğimizi dağlamaya devam ediyor
YAYINLAMA: 02 Temmuz 2020 / 20.58
GÜNCELLEME: 02 Temmuz 2020 / 20.58
KESK, DİSK ve TÜMTİS Gaziantep Şubesi, Sivas Katliamı’nın yıldönümü dolayısıyla Yeşilsu’da ortak açıklama yaptı.

Eyleme, Sivil Toplum Kuruluşlarının yanı sıra KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Coşkun Atalamış ile CHP Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Beyhan Külekçi de katıldı.

Ortak basın açıklamasını yapan KESK Dönem Sözcüsü Ömer Parlakçı, “2 Temmuz 1993’te yaşanan Sivas Katliamı’nın üzerinden 27 yıl geçti. Yirmi yedi yıl önce Madımak Oteli’ne düşen ateş yüreğimizi dağlamaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“Bundan tam 27 yıl önce;  günler öncesinden gazete yazılarıyla, hedef göstererek, provokasyonlarla katliamı hazırlayanlar aydınlarımızı, “yaşasın şeriat” sloganları eşliğinde, yakarak katletmiştir” diyen Parlakçı, “Ülkemizin aydınlık yüzü 33 canımızın bilime, aydınlığa, cumhuriyet fikrine, seküler yaşama düşman Ortaçağ zihniyetinin temsilcileri tarafından canice yakılarak aramızdan koparıldığı Sivas-Madımak katliamı ne ilk ne de son katliam. Çünkü farklı inançları, kültürleri, kimlikleri bir zenginlik değil, tehdit olarak gören tekçi-otoriter zihniyet yeni katliamlara davetiye çıkarmaya devam etti” diye açıklamada bulundu.

Adresi, ikametgâhı belli olan firari sanıklar yıllarca bulun(a)mamış

Sivas katliamının gerçek sorumlularının açığa çıkarılıp hesap sorulmasının engellendiğini kaydeden Parlakçı, “Katliamda maşa görevini yerine getiren katiller bile siyasi iktidar tarafından kollanmıştır. Adresi, ikametgâhı belli olan firari sanıklar yıllarca bulun(a)mamış. Katillerin avukatları mevcut siyasal iktidar tarafından milletvekili yapılarak ödüllendirmiştir. İnsanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı olamayacağı evrensel hukuk ilkesi ve bu ilkeye uygun olarak Türk Ceza Kanunu’nda yer alan düzenleme yok sayılmıştır. Katliamın firari sanıkları zaman aşımından yararlandırıldı” değerlendirmesi yaptı.

Özgür, demokratik, laik bir ülkede barış içinde mücadelemize devam edeceğiz

KESK Dönem Sözcüsü Ömer Parlakçı, konuşmasını şu şekilde bitirdi: “Sömürü, haksızlık ve hukuksuzluk üzerine kurulu yönetimlerini baskı ve zora dayanarak ayakta tutmaya çalışanlar toplumu daha fazla kutuplaştırmak, bölmek için ellerinden geleni yapmaya devam ediyorlar. Hayatımızın her hücresinin ülkeyi karanlığa boğmak isteyen gerici yobaz zihniyetle kuşatılmasına seyirci kalmamızı istiyorlar. Aydınlıktan, bilimden, laiklikten, seküler yaşamadan vazgeçmemizi,  iktidarlarına biat eden kullara dönüşmemizi istiyorlar. Her geçen gün daha çekilmez hale gelen baskı, zor ve sömürü düzenine teslim olmamızı, insanlığa karşı işlenen katliamları unutmamızı bekliyorlar. Katliamlara, ölümlere alışmayacağız, unutmayacağız, unutturmayacağız. Karanlığa teslim olmayacağız. Kutuplaştırma siyasetine karşı zenginliğimiz olan farklılıklarımızı ısrarla ve inatla koruyacağız. Dostluğu ve sevgiyi, onlarla birlikte büyüsün, bütün dünyayı sarsın diye yeni doğmuş tüm bebeklerin yüreğine yazmak için; özgür, demokratik, laik bir ülkede barış içinde bir arada yaşam mücadelemize devam edeceğiz.” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *