ANASAYFA arrow right Yaşam

Madde bağımlılığıyla mücadeleyi anlatan film çekildi

YAYINLAMA: 21 Eylül 2022 / 21.04
GÜNCELLEME: 21 Eylül 2022 / 21.04
Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü ile Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Şube işbirliği çerçevesinde uyuşturucu madde bağımlılığıyla mücadeleyi konu alan ‘Umut’ isimli kısa film çekildi.

GAÜN Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Görevlisi Menekşe Meriç Avşar’ın danışmanlığında, 2021-2022 akademik yılı bahar dönemi ders kapsamında gerçekleştirilen projede,  bölüm öğrencilerinden Oğulcan Balcı, Yunus Emre Yıldırım, Perihan Çınar, Serkan Can Demirbaş, Doğukan Sevingen ve İlke Alazkan görev aldı. Uyuşturucu madde bağımlılığının olumsuz etkilerini ortaya koymak ve kamuoyunda farkındalık yaratmak amacıyla çekilen kısa film ‘UMUT’ büyük ilgi gördü. 

GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay’ı, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Görevlisi Menekşe Meriç Avşar’ı ve görev alan öğrenci ve ailelerini ağırlayan İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, katkılarından dolayı öğretim üyeleri ve öğrencilere teşekkür belgelerini sundu. Günümüzde yalnızca ülkemizde değil tüm dünya genelinde uyuşturucu ve madde bağımlılığının insanlık için önemli bir tehdit unsuru olduğunu belirten Prof. Dr. Cevat Atalay, “Böyle bir tehdit karşısında tüm birey, kurum ve kuruluşlara önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Biz de bu sorumluluk bilinciyle gerçekleştirdiğimiz kısa film çalışmasında başta Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü olmak üzere Narkotik Şube Baş komiserimizin desteğini her daim yanımızda hissettik” diyerek projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Öğretim Görevlisi Menekşe Meriç Avşar ise konuşmasında, bu tarz çalışmaların öğrenciler için teoriği pratiğe dönüştürmede ve sosyal sorumluluk bilincinin oluşması konusunda faydalı bir sonuç doğurduğuna dikkat çekti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *