ANASAYFA arrow right Ekonomi

Maaşlar, dolar ve enflasyon karşısında erimeye devam ediyor

Maaşlar, dolar ve enflasyon karşısında erimeye devam ediyor
YAYINLAMA: 30 Eylül 2020 / 21.50
GÜNCELLEME: 30 Eylül 2020 / 21.50

Türk İş Konfederasyonu Eylül ayı açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı. Ağustos ayında 2 bin 383 lira olan açlık sınırı 2 bin 447 liraya yoksulluk sınırı ise 7 bin 764 liradan 7 bin 973 liraya yükseldi. Asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığını söyleyen Belediye İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gökalp, “Dolar her geçen gün yükseliyor. Hiç kimse dolar ile işim yok demesin. Çünkü bizi hayata bağlayan ve kullandığımız A’dan Z’ye tüm ürünler dövize endeksli. Dolayısıyla da maaşlar hem dolar hem de enflasyon karşısında erimeye devam ediyor” şeklinde konuştu.

İnsanlar çok zor şartlar altında yaşıyor

İnsanların çok zor şartlar altında yaşadığının altını çizen Başkan Gökalp, “Yaşam şartlarını iyileştirme konusunda şu ana kadar herhangi bir çalışma yapılmazken, adım dahi atılmadı. Devletin gündeminde çalışanlar yoktur. TÜİK enflasyonun yüzde 11 civarında olduğunu açıklıyor, halbuki halkın cebindeki gerçek enflasyon yüzde 25-30’dan aşağı değil. Ancak TÜİK resmi bir kurum olduğundan rakamlara inanmasak bile bağlayıcılığı bulunuyor” ifadelerine yer verdi.

İşçiler, hayatlarından fedakarlık yaparak yaşam mücadelesi veriyor

İnsanların yaşamlarını idame ettirmek için fedakarlık yaptıklarını vurgulayan Gökalp, “Yaşıyoruz diyebileceğimiz bir ortam yok, sadece nefes alıyoruz. Yaşamak canlı kalmak anlamındaysa işçiler canlılar. Ama kendisine, ailesine, çocuklarına hiç zaman ayırmayana, tüm gününü çalışarak veya ek iş yaparak ayakta durmaya çalışan bir işçi sınıfı var. Geçinebilmek için çocuklarını hatta eşini dahi işe gönderenler bulunuyor. Bu şekilde yaşama mücadelesi veriyorlar” değerlendirmesinde bulundu. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *