ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Maarif Kavşağı trilyona mal oldu

Maarif Kavşağı trilyona mal oldu
YAYINLAMA: 25 Ekim 2021 / 15.16
GÜNCELLEME: 25 Ekim 2021 / 15.16
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Maarif Meydanı Atatürk anıtı çevresi belediye Pasajı içi ve Gaziantep Sağlık Eğitim, Kültür ve Bizim Çocuklarımız Vakfı'nın yeni bürosunun açılışı yapıldı.

Açılışa başkan Celal Doğan, vali yardımcısı İsmail Korkmaz, Cumhuriyet başsavcısı Ahmet Karayiğit, emniyet müdürü Ali Kalkan, Şehitkamil Belediye başkanı Mehmet Bozgeyik, sanayici Naci Topçuoğlu ve bazı daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yeşil alan miktarı arttı

Açılış töreni öncesi bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, Gaziantep için yatırım çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Bunlardan birkaç tanesini yeniden restore edilen Maarif Meydanı ve Atatürk heykeli, belediye pasajı içi ve çevresi ile Gaziantep Sağlık, Eğitim, Kültür ve Bizim Çocuklarımız Vakfı binası olduğunu ifade eden Doğan, “14 yıllık süre içerisinde belediye hizmetleri olarak önemli adımlar attık. Kentin alt yapısını %98 tamamladık. 8 bin hektar olan imarlı alanı 28 bin hektara çıkardık. İçme suyu, pis su arıtma tesislerini tamamladık. Çöp depolama alanı hizmete açtık. GATEM, toplu konut, sosyal konut, hayvanat bahçesi, GASKİ Spor tesisleri ile kentin belli bölgelerine bir çok park yaptık. 100. yıl Atatürk Kültür Parkı’nın 1 milyon 200 bin metrekarelik kısmını tanzim ettik diye konuştu.

İnsana yatırıma hız verdik

Bu arada insana yapılan yatırımlara da hız verdiklerini, bilgisayar ve İngilizce eğitim, okuma yazma ve el beceri kurslarının devam ettiğini, üç çamaşırhane de dar gelirlinin çamaşırlarını ücretsiz yıkadığını, sekiz tane emekli kulübü ile bir yıldır emeklere hizmet verdiğini söyleyen Doğan, “Yaptırdığımız okulda binlerce öğrenci öğrenim görüyor. Dar gelirli insanımızın sağlık giderlerine katkıda bulunmak amacıyla üç halk Polikliniği hizmetini sürdürüyor. Aşevi açıp yoksul insanlarımıza sıcak yemek dağıtma olayını hep onur kırıcı bulmuşumdur. Fakat, son zamanlarda insanlar o kadar çok gıda yardımı istemeye başladılar ki iki tane aşevi açma çalışmamız devam ediyor. Bugün hep birlikte hizmete açtığımız Maarif meydanı ve Atatürk anıtı restorasyonu ile belediye pasajını iç ve çevre düzenleme çalışması ve klima sisteminin yapılması yaklaşık altı ay önce başladı. Bu çalışmaların belediyemize maliyeti 750 milyar liradır. Üç bin metre kare alan tanzim edildi ve pasajın tavanı düzenlendi” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *