ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Maanoğlu’nda modern bir dinlenme yerine kavuştuk

Maanoğlu’nda modern bir dinlenme yerine kavuştuk
YAYINLAMA: 21 Nisan 2021 / 16.12
GÜNCELLEME: 21 Nisan 2021 / 16.12
Tesiste analar, babalar dinlenirken çocuklar modern çocuk bahçesinde oynuyor. Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ şehrin modern bir görünüm kazanması için yoğun bir çalışma devresini başlattı. Şehrin su, kanalizasyon ve yol sorunları bir taraftan çözümlenirken, öte yanda sosyal tesislerin de çoğaltılmasına çalışılıyor.

Maanoğlu köprüsü yakınında yaptırılan modern aile ve çocuk bahçesi vatandaşların rahatlıkla dinlenmelerini, çocukların oyun bahçesinde korkusuzca ve gönüllerince oynamalarını sağladı. Çiçeklerle donatılan bahçeler ve zümrüt gibi yemyeşil çimenlerle süslenen dinlenme yeri ve çocuk bahçesi büyük bir ilgi topluyor.

Anne ve babalar çay bahçesinde rahatsız edilmeden yemeklerini, yiyip dinlenirken, çocuklar da oyun bahçesinde oynuyor. Aile bahçesine ailelerden başka kimse alınmıyor. Bu yüzden ailelerin rahatlıkla dinlenmesi sağlanıyor.

Bazı ailelerin dinlenme bahçesinde Gaziantep'in milli yemeklerinden çiğköfte yapması şehrimize gelenler için orijinal bir görünüm kazandırılır. Bazı aileler çiğköfte yapılmamasını dilerken, diğerleri: “Bizi çiğköfte yapmaktan alıkoyarlarsa Kavaklık’ın tadı tuzu kalmaz.” diyorlar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *