ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Maalesef tarımda çok geri kalmış bir ülkeyiz

Maalesef tarımda çok geri kalmış bir ülkeyiz
YAYINLAMA: 17 Ocak 2022 / 14.10
GÜNCELLEME: 17 Ocak 2022 / 14.10
Sera ve Tohumculuk Fuar‘ı açıldı

Gaziantep’te ilk kez düzenlenen Uluslararası Sera ve Tohumculuk Fuarı dün açıldı. Fuarın açılışında konuşan Vali Yardımcısı Korkmaz, “Gaziantep’te geç kalmış bir fuar” dedi. Bu tür fuarların her yıl zenginleştirilerek devam etmesi gerektiğini belirtti.

Fuarın açılışında söz alan Vali Yardımcısı İsmail Korkmaz, “Gaziantep için geç kalmış bir fuar” değerlendirmesinde bulunurken, bölgenin enlemleri ve boylamları ile dünyanın en zenginlerinden biri olduğunu, Akdeniz ve karasal iklimlerin geçiş noktasında olması nedeniyle tarıma çok elverişli olduğunu vurguladı. Törende yapılan konuşmada, “Maalesef tarımda geri kalmış durumdayız. Tarıma gereken önemin verilmesi, ülke olarak üretimin artırılması için tarım ekipmanlarının, enstrümanlarının bu gibi fuarlar aracılığıyla çiftçi ile buluşturulması gerekiyor. Tarım ürünleri girdi olarak kullanan sanayicilerin de desteğiyle bu fuara her yıl geliştirerek düzenlenmesini bekliyoruz” dedi.

Tarım Müdürlüğü de stant açtı

Tarım Müdürü İbrahim Yılmaz, her fuarın mutlak suretle ilgili çevrelere faydalı olacağının altını çizerek, “Fuarlar yeni bilgilerin, yeni teknolojilerin çok geniş kitlelere ulaştırıldığı organizasyonlar. Bu fuar ile Gaziantep ve bölge çiftçisi çok değişik firmaların ürettiği çeşitli tarım makinalarını yerinde görerek ve belki de satış bağlantıları kuracak. Öte yandan Tohumculuk, fidan ve fidan sulama sistemleri, zirai mücadele, bitkileri besleme konularında çiftçilerin gerçek bilgi sahibi olacakları fuar alanında il müdürlüğü elemanlarımızca çiftçilere her türlü teknik bilgi ile gerekli açıklamalar yapılacak. Bu tür fuarların her zaman faydalı olduğuna inanıyorum” dedi. Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz ise tarıma dayalı bir toplum olan ülkemizde tarımın geliştirilmesi gerektiğini belirterek, “Tarımın gelişmesi için eğitim yanında teknik destekte sağlanmalı. Yöneticiler tarıma destek konusunda üzerine düşen görevi yapmalıdır” diye konuştu.

40 firma katılıyor

Traktörler ve çeşitli araç gereç ve tohumculuk üzerine faaliyet gösteren 40 firmanın katıldığı fuarın Güneydoğu’da ilk kez yapıldığı, bu nedenle çok sayıda çiftçinin fuar ziyaret etmesinin menfaatlerine olacağı bildirildi.

Fuarın açılışını Vali Yardımcısı İsmail Korkmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz yaptı. Fuarda son teknoloji tarım makinaları tanıtıldı. Tarımda kullanılan çeşitli araç, gereç ve traktörlerin sergilendiği fuarda Tohumculuk konusunda faaliyet gösteren firmalar da stant açtı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *