ANASAYFA arrow right Güncel

Maalesef sahipsiz bir şehiriz, insanlar esrarı sigara gibi içiyor

YAYINLAMA: 25 Ocak 2023 / 21.17
GÜNCELLEME: 25 Ocak 2023 / 21.17
Zafer Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Pamuk, “Gaziantep, uyuşturucu satışında Türkiye’nin önde gelen illerinden biri” tespitini yaptı

Kent sokaklarında rahatça gezilemediğine dikkat çeken Pamuk, “Gaziantep’te son 15 yıldaki güvensizliği hiçbir zaman görmedim. Akşamları arkamıza bakarak yürüyoruz, ara sokaklara girmiyoruz. Çocuklarımıza dışarıya gönderirken tedirginlik yaşıyoruz. Geçmiş yıllarda caddede yürüdüğünde 100 kişinin 50’sini tanırken, şimdi 3’ünü zor tanıyoruz. Maalesef sahipsiz bir şehiriz” dedi.

Şehir genelinde kolay şekilde uyuşturucuya ulaşılabileceğini kaydeden Pamuk, “Geçmiş yıllarda uyuşturucunun geçiş güzergahı olan ülkemizde artık hedef ve pazar haline geldi. Daha çok ateş-buz kullanılıyor, ancak başka uyuşturucu madde kullanımı da söz konusu. O kadar yaygınlaşmış ki insanlar, esrarı sigara içer gibi içiyor. Uyuşturucu ile etkin bir şekilde mücadele edilmediği gibi engellemek için herhangi bir uğraş ve çabanın da verilmediğini görüyoruz. Bataklıkta tek tek sinek öldürmekle bu iş çözülmez” ifadelerine yer verdi. 

Uyuşturucu kullanımının nedenleri araştırılmalı

Uyuşturucu kullanımının nedenlerinin araştırılması gerektiğini ifade eden Pamuk, “Çocukların yanı sıra büyüklerde uyuşturucu, ateş-buzu çok rahat bir şekilde kullanır hale geldi. Hükümet, sigara ve alkolün fiyatını yükseltirsek, satışların azalacağını düşünüyor. Ancak düşünüldüğü gibi olmuyor. Sigara ve alkolün fiyatları artınca insanlar çareyi daha ucuz olan ateş-buz yönelmek de buluyor. Böyle olunca da kullanan kişi sayısı artıyor. Dolayısıyla iktidara geldiğimiz de içki ve sigaranın fiyatını düşüreceğiz” şeklinde konuştu.

Partiye gelen gençlere sahip çıkıyoruz

Pamuk, “Partiye gelen gençlere sahip çıkıyoruz. Bu çocuklara sahip çıkmazsak ya hırsız olur ya uyuşturucu kullanır ya da farklı bir suça bulaşır. Ayrıca sosyal anlamda toplumun da çocuklara sahip çıkması lazım. Çünkü ülkemizde sahipsiz çocuklar var. Şu anda mahalli spor alanlarımız çok az. Gençlerin meşgul olacağı uğraşlar oluşturmak gerekiyor. Çocukların enerjisi atacağı en iyi alanlar spordur. O nedenle taziye evleri kadar mahalli spor alanları şart. Eğer sahip çıkarsak, onları kötü alışkanlıklardan kurtarmış, topluma da faydalı bireyler yetiştirmiş oluruz” diye belirtti.

Suriyeliler, tüm sektörleri ele geçirecekler

Ülkenin yönetilemediğini söyleyen Pamuk, insanların iktidarın ve Suriyeliler’in gitmeleri konusunda hem fikir olduklarının altını çizdi. “Nizip’te ziyaret programı kapsamında bir kasaba girdik, lakin kasabın yanına bir Suriyeli kasap dükkânı açmış. Hiçbir maliye, vergi kaydı yok, kayıt dışı çalışıyor. Bu kadar da haksızlık olmaz ki. Memleketimizin insanına rakip birisi dükkân açarsa kişi geçimini nasıl sağlayacak? Buna asla ve asla müsaade etmemeliyiz. Eleman bulamamaktan dert yanıyorlar. Bunu söyleyenler yarın patronda olamayacak. Çünkü Suriyeliler, tüm sektörleri ele geçirecekler” açıklamasında bulundu.

Kentte ki eğitim çok vahim durumda

Eğitim konusuna değinen Zafer Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Pamuk, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kentteki eğitim çok vahim durumda. İl Başkanları toplantısında Valiye, “Suriyeli çocukları okullara yerleştirmeye çalışıyorsunuz, kabul etmeyen okullara teşvik veriyorsunuz” dedim, “Biz o öğrencileri de entegre etmek zorundayız, çocuklara yazık değil mi nasıl ortada bırakacağız” diye cevap verdi. Bizim çocuklarımızın geleceğini karartıyorsunuz. Eğitim de en diplerde olan Gaziantep’i daha da diplere çekiyorsunuz. Veliler ve öğretmenler çok dertli. Çocuklarımız aynı sınıfta ve okulda ders görmek zorunda değil. Eğitim iyi olacak diyorlar, fakat bir arpa boyu yol alamadığımızı herkes görüyor.” Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *