ANASAYFA arrow right Spor

M. Salah 6 dakika 13 saniyede hat-trick yaparak tarihe geçti

YAYINLAMA: 13 Ekim 2022 / 13.38
GÜNCELLEME: 13 Ekim 2022 / 13.38
Şampiyonlar Ligi'nde 36 gollü muhteşem gece

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarının 4. haftası, oynanan 8 karşılaşma ile son buldu. Toplam 36 golün atıldığı Şampiyonlar Ligi gecesinde Liverpool, deplasmanda Rangers'ı 7-1'le geçti. 68. dakikada oyuna giren Mohamed Salah, 75., 80. ve 81'inci dakikalarda attığı gollerle toplamda 6 dakika 13 saniyede hat-trick yaparak Şampiyonlar Ligi tarihinin en hızlı hat-trick'ini yaptı.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonunun 4. haftasında, A, B, C ve D gruplarında ikişer maç yapıldı.

A Grubu'nda sahasında Hollanda'nın Ajax takımını ağırlayan Napoli, rakibini Hirving Lozano, Giacomo Raspadori, Khvicha Kvaratskheli ve Victor Osimhen'in golleriyle 4-2 mağlup etti. Konuk takımın gollerini ise Davy Klaassen ve Steven Bergwijn kaydetti. Gruptaki 4 maçından da galibiyetle ayrılan Luciano Spalletti yönetimindeki Napoli, son 16 turuna çıkmayı garantiledi. Gecenin en gollü maçında Liverpool, İskoç rakibi Ranger'ı deplasmanda 7-1'lik skorla geçti. 

B Grubu'ndaki mücadelede ise İspanyol temsilcisi Atletico Madrid, 3 maçını da kazanan Belçika ekibi Club Brugge'ü konuk etti. Golsüz sona eren maçın 82. dakikasında Club Brugge forması giyen Kamal Sowah kırmızı kart gördü. Grupta puanını 10'a çıkaran Club Brugge, tarihinde ilk kez son 16 turuna yükseldi. Gent'ten sonra bu başarıyı yakalayan ikinci Belçika takımı oldu.  Grubun diğer mücadelesinde Portekiz ekibi Porto, deplasmanda rakibi B. Leverkusen'i 3-0 mağlup etti. 

C Grubunda gecenin maçı olarak dikkat çeken Barcelona - Inter mücadelesinde 6 gole rağmen kazanan çıkmadı. Sahasında İtalyan ekibi Inter'i ağırlayan Barcelona, 90+2'de bulduğu golle 3-3'lük eşitliği sağlamayı başardı. 88. dakikaya 2-2'lik beraberlikle girilen mücadelede 89. dakikada R. Gosens'in golüyle İtalyan temsilcisi durumu deplasmanda 3-2'ye getirdi. 90+2'de R. Lewandowski skoru belirleyen golü takımının hanesine yazdırdı. Grubun diğer mücadelesinde Bayern Münih, deplasmanda rakibi Viktoria Plzen'i 4-2 mağlup ederek gruptaki puanını 12'ye çıkardı ve son 16'ya kalmaya hak kazandı.

D Grubu'nda sahasında Fransız temsilcisi Marsilya'yı ağırlayan Sporting CP, 19. dakikada 10 kişi, 60. dakikada ise 9 kişi kaldı. Marsilya, 20 ve 30. dakikalarda bulduğu 2 gol ile mücadeleden galip ayrıldı. Gruptaki diğer mücadelede İngiliz ekip Tottenham, Alman rakibi E. Frankfurt'u 3-2 mağlup etmeyi maşardı. 14. dakikada 1-0 geriye düşen İngiliz ekip, 20 ve 36. dakikalar arasında bulduğu 3 gol ile durumu 3-1'e getirdi. Maçın sonucunu belirleyen golü Alman temsilcisinden F. Alidou 87. dakikada attı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *