ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

LPG, otomobilin ömrünü kısaltıyor

LPG, otomobilin ömrünü kısaltıyor
YAYINLAMA: 21 Ekim 2020 / 15.37
GÜNCELLEME: 21 Ekim 2020 / 15.37

Ekonomik kriz nedeniyle her alanda tasarrufa gidiliyor. Otomobil sahiplerinin tasarruf amacıyla araçlarının LPG’ye çevirdiğini belirten tamirciler, buna fazla özenilmemesi gerektiğini ifade etti. Tamirciler, “LPG, otomobile zarar veriyor ve ömrünü kısaltıyor” diye konuştu. Bu arada kriz yüzünden otomobillerin aylık bakımını yaptıranların da giderek azaldığı kaydedildi.

Otomobildeki anzaların büyük bir kısmının LPG’den ileri geldiğini söyleyen otomobil tamircisi Aziz Köçer, LPG'nin araçların motoruna zarar verdiğini ve ömrünü yarı yanya kısalttığını belirterek, “Ekonomik kriz nedeniyle vatandaş yakıttan tasarruf etmek istiyor. Ama LPG'nin araç motorunda yaptığı tahribattan kaynaklanan arızalar, yakıttan elde edilen tasarruftan çok daha fazlaya mal oluyor” dedi.

Otomobil sahiplerinin daha önce aylık bakım yaptırmaya geldiğini, şimdi yıllık bakıma bile gelen olmadığını söyleyen Polat, “Otomobil sahipleri çok zor durumda kalmadıkça tamire gelmiyor. Geçen yıla göre işçilik ücreti aynı, ama yedek parçada olağanüstü bir artış oldu. El emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Aldığımız ücretinin büyük kısmı parçaya gidiyor diye konuştu.

Yaşar Uluçay ise, son zamanlarda antifrizden kaynaklanan üst kapak arızalarının arttığını belirterek, üst kapak tamirinin Avrupa araçlarda 100-150 milyon, yerli araçlarda ise 40-60 milyon lira arasında değiştiğini belirtti. Uluçay, "Fiyatlar değişmedi. Yedek parça fiyatlarının çok artmasına rağmen işçilik ücreti düştü. Buna rağmen otomobil sahipleri araçlarını tamire getirmiyor. Bozulan bir parçanın üzerine çok gidiliyor ve daha büyük masraflar açılıyor. Şu an dükkan kiralarımızı ödeyemez olduk ve kepenk kapatacağız. Esnafın bir çoğu iş terki yaptı" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *