ANASAYFA arrow right Yaşam

Liyakatsiz atamalar PTT’ye zarar veriyor 

Liyakatsiz atamalar PTT’ye zarar veriyor 
YAYINLAMA: 02 Mayıs 2021 / 19.59
GÜNCELLEME: 02 Mayıs 2021 / 20.09
Haber Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, pandeminin  PTT çalışanlarının iş yükünün arttığını, seyyanen zam verilmesi gerektiğini belirtti

Görevde yükselme sınavının açılmasını isteyen Genel Başkan Balcan, kurumda liyakatsiz atamaların devam ettiğini, bunun da PTT’ye büyük zarar verdiğini anlattı. “Yetişmiş kişilerin atanmasıyla kurumdaki sorunlar çözülebilir.  Dolayısıyla bir an önce görevde yükselme sınavları yapılmalı” ifadelerine yer verdi.  

Posta emekçileri kapanmada  bile yoğun şekilde çalışıyor 

Tam kapanma döneminde bile posta emekçilerinin çalışmaya devam ettiğini hatırlatan Balcan, “İzinler idari amirlerin inisiyatifine bırakıldığından ister ister bazen sorunlar ortaya çıkabiliyor. O nedenle Cumhurbaşkanlığı tarafından çıkartılan kararnameye PTT’nin de uyması gerekiyor ki hak kayıpları yaşanmasın. Postacılar sahada bir fiil çalıştıklarından aşılama da öncelik tanınması lazım. Çünkü toplumla veya insanlar sürekli temas halindeler” açıklamasını yaptı. 

Seyyanen zam verilmesini talep ediyoruz 

Çok yoğun çalışılmasına özlük, sosyal ve ekonomik hakların alınamadığına vurgu yapan Balcan, “Yerelde çalışanlardan gelen talepler doğrultusunda PTT Genel Müdürlüğe seyyanen zam yapılması için yazılar yazdık, çağrılar yaptık. Daha önce 2 bin lira ödenmişti, şimdi yine ödenmesini bekliyoruz. Bu ödemenin ise hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm PTT çalışanlarını kapsaması önemlidir. Ancak tabana yansıtılmayan, fiili maaş zammı olarak ödenmeyen tüm ödemeler bir defaya mahsus olduğundan emekçinin refah düzeyini artırmayacak” tespitini yaptı. 

Dağıtıcılara yıpranma payı verilmeli 

Balcan, dağıtıcılara yıpranma payının verilmesini isterken, “PTT Genel Müdürlüğü yıpranma payı vermeyecekse veya seyyanen zam ödemeyecekse ne zaman verecek ya da ödeyecek? Pandemi döneminde canla-başla çalışanlardan biri hiç şüphesiz posta emekçileridir. 2013 yılından sonra PTT A.Ş oldu ve 399’lu çalışanların yerini İHS’li personeller aldı. Dolayısıyla İHS’lilerin aldığı maaş asgari ücret düzeyine kadar indi. Biz bunu kabul etmiyoruz. İHS’li çalışanların maaşları geçinebilecekleri düzeye çıkarılmalı. Kamu iktisadi teşebbüslerinde skala ayarlamaları yapıldı, ancak PTT bunu bir türlü yapmadı. Eğer skala ayarlaması yapılırsa 399’lu çalışanların ücretlerinde iyileşme olacak” dedi. Hüseyin Karataş 

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *