ANASAYFA arrow right Spor

Lig tescil edilmemeli

Lig tescil edilmemeli
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.41
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.41
Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Adnan Dalgakıran, gündem değerlendirmelerinde bulundu. Corona virüsü salgını nedneiyle ka
Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Adnan Dalgakıran, gündem değerlendirmelerinde bulundu. Corona virüsü salgını nedneiyle kalan lig maçlarının oynanamayacağını dile getiren Dalgakıran, "Ligin tescil edilmemesi, bu yılın oynanmamış sayılması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.
Önemli açıklamalarda bulunan Dalgakıran, salgının planlarında değişikliğe sebep olmayacağını belirterek, Beşiktaş'ın dibi gördüğünü ve bu yüzden yaşanan süreçten fazla etkilenmeyeceklerini söyledi.
Dalgakıran, şunları aktardı: "Bizim zaten yeni gelir kaynakları oluşturmak için başka alanları kullanma projelerimiz vardı. Bunları uygulayıp başarabilirsek, diğer kulüplerin gelirleri düşerken bizim de düşecek ama yeni gelir alanlarına doğru gidebiliriz. Kulübün yeni ve farklı gelir kaynaklarına ihtiyacı var. Bu süreçten öncesinde de vardı. Yaşanan süreç planlarımızda bir değişikliğe sebep olmayacak. Çünkü biz bu süreci zaten yaşıyorduk. Kongrede aldığımız Beşiktaş, koronavirüs vakasını yaşayan dünya gibiydi bizim için. Dolayısıyla buna göre planlar yaptık. Bizim için çok şey değişmedi. Beşiktaş zaten etkileneceği kadar etkilenmiş. Bu süreçten fazla etkilenmeyeceğiz çünkü bizim için daha dibi yok.
Dünya futbolunda koronavirüs salgını nedeniyle bütçelerin daralacağını kaydeden siyah-beyazlı yönetici, "Dünya futbol piyasasının dörtte birine düşeceğini düşünüyorum. Futbolda bu kadar yüksek rakamlardan bahsedilmez artık. Maliyetler de aşağı düşecek. Her şey aşağı gidecek. Futbol endüstrisinin bütçesi daralacak. Bu kadar büyük paralarla oynanmayacak. Spor ekonomisi çöktü. Kitlesel olan şeylerin bu yıl çöktüğünü görüyoruz." ifadelerini kullandı.
Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen lig maçlarının oynanamayacağını savunan Adnan Dalgakıran, "Ligin tescil edilmemesi, bu yılın oynanmamış sayılması gerektiğini düşünüyorum. Kaotik bir durum var. Kaotik durumlarda olası ihtimaller üzerinden konuşulur. Bu ligler seyircili oynatılacaksa, dünyada koronavirüs tehlikesi bitmiş demektir. Bir yandan Amerika'da Trump'ın yanındaki adam '1,5 yıl sürecek.' diyor. İnsan iyi şeyler duymak istiyor. Benim görüşüm, bu yıl liglerin oynanmayacağı, oynanmaması ve hiç oynanmamış sayılması gerektiğidir. İnsan sağlığı her şeyden önemlidir. Bir futbolcuya bir şey olursa, hepimiz vicdan azabı çekeriz." değerlendirmesinde bulundu.fotomac
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *