ANASAYFA arrow right Siyaset

'Libya'da yaşananlar uluslararası güçlerin komplosu.'

'Libya'da yaşananlar uluslararası güçlerin komplosu.'
YAYINLAMA: 09 Ağustos 2020 / 19.04
GÜNCELLEME: 09 Ağustos 2020 / 19.04
Dr. Mustafa El Zaidi: Türkiye'yi hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz

Libyalı Eski Sağlık Bakanı ve Dışişleri Bakanı Yardımcısı ve Ulusal Halk Hareketi Komitesi Başkanı Dr. Mustafa El Zaidi Libya'nın durumunu ANF'ye anlattı.

El Zaidi, Libya'da yaşananların uluslararası güçlerin komplosu olduğunu belirterek Libyalılar olarak ülkelerinden tüm yabancı güçlerin çıkmasını istediklerini, bunun için direndiklerini, bu güçlerin çıkması durumunda kendi sorunlarını iki hafta içinde çözebilecek bir kapasitede olduklarını söyledi.

El Zaidi, Libya halkı ve hareket olarak Kürtlerin ve Türkiye'deki muhaliflerin yanında olduğunu da vurguladı.

ANF'de yayınlanan El Zaidi röportajının bir kısmı şöyle:

Libya’nın şu an içinde olduğu duruma bakıldığında uluslararası ve bölgesel birçok gücün müdahale ettiği görülüyor. Öte yandan uluslararası güçlerin bölgede yaşanan krizi çözme çerçevesinde birçok girişimlerinin olduğu iddia ediliyor. Bölgede yaşanan krizin bölgesel bir krizden çıkmış uluslararası bir krize dönüşmüş durumda olduğu görülüyor. Siz Libya Genel Ulusal Hareketi olarak bu gelişme ve girişimleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Teşekkür ediyorum. Öncelikle Fırat Haber Ajansı’na röportaj yaptığım için yani mesajımı bu ajans üzerinden tüm dünyaya aktaracağım için mutluluk duyuyorum.

Şu anda Libya’da yaşananların genel olarak yaşanan durumun bir parçası olduğunu kabul etmek gerekiyor. Uluslararası ve bölgesel güçler Libya’daki durumu kendi çıkarları çerçevesinde ve büyük bir savaşı halka dayatmaya çalışılıyor. Ancak bunu yaparken de zorlanıyorlar. Yapılanlar sadece bölgenin parçalanıp bölünmesine yarar belki ancak bu da kimsenin yararına olmaz. Şu anda yapmak istedikleri şudur; halkı birbirine düşürmek, parçalamak ve bu duruma getirdikleri bölgeyi kendilerine bırakmayı dayatıyorlar.

Şunu açıkça söylemek gerekiyor; Libya’da yaşananlar uluslararası güçlerin komplosudur. 2011 yılından bu yana uluslararası güçler Libya’da askeri güçleri -tabii ki bunların başında NATO gelmektedir- ve bunların bölgesel yan güçleri adeta bir düşmanlık yaparcasına halka yönelik bir komplo sürdürüyor. Sadece NATO değil, NATO dışındaki bir çok gücün de hava, kara, deniz tüm askeri güçleri 8 yıldır Libya’yı hedef haline getirmiş durumda.

Bölgede yaşanan savaşın, NATO tarafından İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra sürdürülen en acımasız ve en uzun süren bir savaş olduğu gerçeğini de herkesin görmesi gerekiyor. Aynı zamanda NATO tarihinde en büyük savaş olduğunu da hatırlatmak gerekiyor. ABD tarafından başlatılan Vietnam savaşı farklıydı, yine Irak’taki savaş günlerce sürdü, yine Balkan savaşı 45 gün sürdü, ancak şu anda NATO 8 yıldır tüm gücü ve destekçileriyle bölgede bir savaş sürdürüyor. Bununla kalmadı, uzun ve ağır bir ambargo Libya halkına uyguladı ve hala devam ettiriyor. Bu da bölgenin iyi giden sisteminin yıkılmasına neden oldu.

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *