ANASAYFA arrow right Yaşam

Leş yakıştırması akıl tutulması ve emekçilerimize hakarettir

Leş yakıştırması akıl tutulması ve emekçilerimize hakarettir
YAYINLAMA: 09 Haziran 2021 / 12.15
GÜNCELLEME: 09 Haziran 2021 / 12.15
Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Gaziantep İl Başkanı Levent Kucur, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın, Öz Sağlık-İş Sendikasınca düzenlenen bir etkinlikte, rakip sendikalara “Leş kargaları” sözlerine sert tepki gösterdi.

HAK-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Kadro mücadelesinde bizi yalnız bırakanlar taşeron firmalarda çalışan işçilerin, kadro almasına inanmayanlar, hatta sendikalarına üye olmak isteyenleri üye yapmayanlar bizim mücadelemizin başarıya ulaşmasından sonra adeta leş kargalarının saldırdığı gibi işyerlerimize saldırdılar” ifadelerini kullanmıştı.

Kucur, çalışanlara leş yakıştırmasının akıl tutulması ve emekçilere hakaret olduğunu ifade ederken, “Malum Konfederasyon Genel Başkanı sıfatındaki zevatın yaptığı ucube açıklamasında anayasal sendikal teşkilatlanma yapan Türk-İş’imize ve sendikamıza leş kargası, çalışanlara ise leş yakıştırması akıl tutulması ve emekçilerimize hakarettir. Şiddetle kınıyoruz. Bu hadsizliğin cevabını değerli işçilerimiz sahada fazlasıyla verecek” dedi.

Taşeron zulmüne 1999 yılında dur diyerek mücadeleyi başlattıklarını söyleyen Kucur, “Kamudaki taşeron işçilerin sürekli işçi kadrolarına alınması yönündeki ilk mücadeleyi Türk-İş’e bağlı Yol-İş Sendikası başlatmıştır” açıklamasını yaptı. Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *